برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

مقايسه کيفيت و ايمني محصولات سوسيس و کالباس عرضه شده در شهر سبزوار با استانداردها

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* سبزوار، دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، گروه بهداشت
 
چکیده: 

زمينه و هدف: سوسيس و کالباس پس از توليد و بسته بندي در جريان عرضه، دستخوش تغيير مي شوند که مي تواند سلامت افراد را به مخاطره اندازد. لذا کنترل اين محصولات پرمصرف به دليل تنوع و سهولت دسترسي به آن ها حايز اهميت مي باشد. هدف اين پژوهش بررسي کيفيت و ايمني دو محصول سوسيس و کالباس مي باشد.
مواد و روش ها: اين پژوهش يک مطالعه توصيفي و مقطعي بوده و جامعه پژوهش سوسيس و کالباس هاي عرضه شده در شهر سبزوار در سال 1386 مي باشد. تعداد 64 نمونه از محصولاتي که بيشترين سهم بازار را به خود اختصاص داده اند، تهيه گرديد. پس از ارزيابي مواردي مانند کنترل پروانه ساخت و داشتن مهر استاندارد، نسبت به سنجش کيفيت و شاخص هاي ارگانولپتيک آن ها مثل رنگ، بو، نيتريت و چربي اقدام گرديد. سپس با تکميل فرم ها و ثبت نتايج، داده هاي حاصله در نرم افزار
SPSS  و با استفاده از آزمون مجذور کاي و آزمون دقيق فيشر مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت و کيفيت و ايمني هر محصول با حد مجاز آن مقايسه گرديد.
يافته ها: در اين مطالعه همه محصولات داراي پروانه ساخت و درج مهر استاندارد بودند که به جز 13 درصد، همگي تاريخ توليد و انقضا داشتند. کليه نمونه ها فاقد سالمونلا بوده و در بسته بندي هاي پليمري و دماي خنک نگه داري مي شدند. نمک کليه محصولات به جز يک مورد و وضعيت ارگانولپتيک آن ها از قبيل حالت، رنگ، بو و مزه نمونه ها مطلوب ارزيابي گرديد. از نظر کيفيت، آزمايشات ميزان 25 درصد چربي، 50 درصد کربوهيدرات،
21.9 درصد خاکستر، 29.7 درصد رطوبت و 29.7 درصد نيتريت نمونه ها را بيش از حد استاندارد و 15.6 درصد پروتئين محصولات را کمتر از حد استاندارد نشان مي دهد.
نتيجه گيري: عليرغم مطلوبيت ايمني، نتايج کيفي برخي از اين محصولات با حدود قابل قبول تفاوت دارد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
Cite:
APA : کپی

یعقوبی فر، م.، و شاکری نژاد، ع.، و اکابری، آ. (1388). مقایسه کیفیت و ایمنی محصولات سوسیس و کالباس عرضه شده در شهر سبزوار با استانداردها . دانشگاه علوم پزشکی سبزوار (اسرار), 16(2 (مسلسل 52)), 114-120. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=99100



Vancouver : کپی

یعقوبی فر محمدعلی، شاکری نژاد علی، اکابری آرش. مقایسه کیفیت و ایمنی محصولات سوسیس و کالباس عرضه شده در شهر سبزوار با استانداردها . دانشگاه علوم پزشکی سبزوار (اسرار). 1388 [cited 2021April22];16(2 (مسلسل 52)):114-120. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=99100



IEEE : کپی

یعقوبی فر، م.، شاکری نژاد، ع.، اکابری، آ.، 1388. مقایسه کیفیت و ایمنی محصولات سوسیس و کالباس عرضه شده در شهر سبزوار با استانداردها . دانشگاه علوم پزشکی سبزوار (اسرار), [online] 16(2 (مسلسل 52)), pp.114-120. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=99100.



 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

 
بازدید یکساله 160 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی