برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1388 , دوره  16 , شماره  1 ; از صفحه 90 تا صفحه 102 .
 
عنوان مقاله: 

تعيين قابليت هضم ظاهري مواد مغذي و ميزان انرژي قابل متابوليسم جيره هاي حاوي سطوح مختلف تفاله گوجه فرنگي در جوجه هاي گوشتي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
 
چکیده: 

اين آزمايش به منظور ارزيابي ارزش غذايي تفاله گوجه فرنگي در جيره جوجه هاي گوشتي و در قالب يک طرح کاملا تصادفي صورت گرفت، که در آن 5 تيمار و به ازاي هر تيمار 6 قفس و در هر قفس نيز 6 قطعه جوجه قرار داشت. تيمارهاي مورد نظر شامل يک جيره پايه ذرت- سويا به عنوان جيره پايه (شاهد) و جيره پايه + 5 درصد، جيره پايه + 10 درصد، جيره پايه + 15 درصد و جيره پايه + 20 درصد تفاله گوجه فرنگي خشک شده بودند. براي تعيين قابليت هضم ماده خشک، پروتئين خام، چربي خام و نيز اندازه گيري ميزان انرژي قابل سوخت و ساز از روش جمع آوري نمونه هاي فضولات و ايلئوم به همراه مارکر اکسيد کرم استفاده شد. با افزايش نسبت جايگزيني، ميزان خوراک مصرفي روزانه افزايش معني داري را در هر دو دوره آغازين و رشد نشان داد (p<0.01). مقدار ضريب تبديل غذايي و افزايش وزن روزانه هم با افزايش سطوح تفاله گوجه فرنگي اختلاف معني داري را در بين تيمارها نشان دادند (p<0.01). نتايج اين تحقيق نشان داد که افزايش سطوح تفاله گوجه فرنگي در جيره ها سبب کاهش معني داري در قابليت هضم مواد مغذي و انرژي قابل سوخت و ساز مي گردد (p<0.01). اثر سن (دوره آغازين و رشد) و محل نمونه گيري (ايلئوم و فضولات) بر ضرايب قابليت هضم ماده خشک معني دار نبود (p<0.01)، ولي قابليت هضم پروتئين خام، چربي خام و ميزان انرژي قابل سوخت و ساز اختلاف معني داري را در زمان و محل هاي مختلف نمونه گيري نشان دادند (p<0.01). ميزان انرژي قابل سوخت و ساز تفاله گوجه فرنگي در اين آزمايش به روش برون يابي رگرسيون محاسبه شد که اين مقادير براي انرژي قابل متابوليسم ظاهري و انرژي قابل متابوليسم ظاهري تصحيح شده براي ازت به ترتيب 1757 و 1741 کيلوکالري در کيلوگرم تعيين شدند. قابليت هضم پروتئين خام، چربي خام و ماده خشک تفاله گوجه فرنگي نيز با روش اختلاف تعيين شدند که ميانگين اين مقادير به ترتيب شامل 10/58، 30/66 و 15/67 درصد مي باشند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
Cite:
APA : کپی

رضایی پور، و.، و بلداجی، ف.، و دستار، ب.، و یعقوب فر، ا.، و قیصری، ع. (1388). تعیین قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی و میزان انرژی قابل متابولیسم جیره های حاوی سطوح مختلف تفاله گوجه فرنگی در جوجه های گوشتی. علوم کشاورزی و منابع طبیعی, 16(1), 90-102. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=98669



Vancouver : کپی

رضایی پور وحید، بلداجی فتح اله، دستار بهروز، یعقوب فر اکبر، قیصری عباسعلی. تعیین قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی و میزان انرژی قابل متابولیسم جیره های حاوی سطوح مختلف تفاله گوجه فرنگی در جوجه های گوشتی. علوم کشاورزی و منابع طبیعی. 1388 [cited 2021April20];16(1):90-102. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=98669



IEEE : کپی

رضایی پور، و.، بلداجی، ف.، دستار، ب.، یعقوب فر، ا.، قیصری، ع.، 1388. تعیین قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی و میزان انرژی قابل متابولیسم جیره های حاوی سطوح مختلف تفاله گوجه فرنگی در جوجه های گوشتی. علوم کشاورزی و منابع طبیعی, [online] 16(1), pp.90-102. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=98669.



 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 586 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی