نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1387 , دوره  39 , شماره  1 ; از صفحه 77 تا صفحه 83 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي پارامترهاي ژنتيكي در اصلاح انگورهاي تازه خوري

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
 
چکیده: 
انگور يكي از مهمترين محصولات ميوه در ايران است كه اهميت زيادي در مصارف تازه خوري و كشمشي دارد. در اين تحقيق پارامترهاي ژنتيكي (همبستگي فنوتيپي و ژنتيكي، وراثت پذيري و تكرار پذيري) برخي از صفات مهم در انگورهاي تازه خوري شامل: تاريخ رسيدگي، وزن، طول و عرض حبه، قند، اسيد و نسبت آنها، تراكم حبه در خوشه و استحكام حبه به خوشه برآورده شده اند. نتايج نشان داد برخي از صفات داراي وراثت پذيري بالايي مي باشند. وراثت پذيري براي وزن، طول و عرض حبه به ترتيب 0.65، 0.67 و 0.54 برآورد شد. وراثت پذيري براي تاريخ رسيدگي، قند، اسيد و نسبت قند به اسيد به ترتيب 0.60، 0.29، 0.37 و 0.28 برآورد شد. نتايج مربوط به همبستگي نشان داد كه همبستگي وزن حبه با درصد قند و اسيد بيشتر تحت تاثير عوامل ژنتيكي قرار دارد و همبستگي فنوتيپي بين آنها نسبتا پايين است. تكرار پذيري اغلب صفات مورد مطالعه بالا بود و تكرار پذيري براي صفت رنگ حبه 0.98 برآورد شد. صفات مرتبط با عصاره شامل: قند، اسيد و نسبت آنها داراي كمترين مقدار تكرارپذيري بودند.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
  • ندارد
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
  • ندارد
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

عرفانی مقدم، ج.، و عبادی، ع.، و فتاحی مقدم، م. (1387). بررسی پارامترهای ژنتیکی در اصلاح انگورهای تازه خوری. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران), 39(1), 77-83. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=98326



Vancouver : کپی

عرفانی مقدم جواد، عبادی علی، فتاحی مقدم محمدرضا. بررسی پارامترهای ژنتیکی در اصلاح انگورهای تازه خوری. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران). 1387 [cited 2022August13];39(1):77-83. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=98326



IEEE : کپی

عرفانی مقدم، ج.، عبادی، ع.، فتاحی مقدم، م.، 1387. بررسی پارامترهای ژنتیکی در اصلاح انگورهای تازه خوری. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران), [online] 39(1), pp.77-83. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=98326.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 127 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی