برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1388 , دوره  25-2 , شماره  1 ; از صفحه 103 تا صفحه 115 .
 
عنوان مقاله: 

اثر تغذيه برگي عناصر غذايي بر تشکيل ميوه و خصوصيات کمي و کيفي انگور کشمشي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی، ارومیه
 
چکیده: 
به منظور بررسي اثر محلول پاشي عناصر نيتروژن، بور و روي بر درصد تشکيل ميوه و برخي خصوصيات کمي و کيفي انگور کشمشي سفيد، آزمايشي در قالب طرح فاکتوريل با پايه بلوک هاي کامل تصادفي در سال هاي 1380 و 1381 در تاکستان هاي اطراف اروميه انجام شد. تيمارهاي آزمايشي شامل سه غلظت اوره (0، 5 و 10 در هزار) و دو غلظت از کودهاي اسيد بوريک و سولفات روي (0 و 1.5 در هزار) بودند که در زمان يک هفته قبل از بازشدن کامل گل ها تشکيل ميوه ها محلول پاشي شدند. در دوره آزمايش درصد تشکيل ميوه و خصوصيات کمي و کيفي ميوه اندازه گيري شدند. نتايج نشان داد که اثر تيمارهاي محلول پاشي بر درصد تشکيل ميوه در سطح احتمال 1% معني دار بود. بيشترين درصد تشکيل ميوه در تيمارهاي حاوي عنصر روي و کمترين درصد در شاهد و تيمارهايي وجود داشت که در آن ها عناصر بور يا اوره تنها و يا در ترکيب با هم به کار رفته بودند. نتايج تجزيه برگي هم نشان داد که تيمارهاي حاوي روي، محلول پاشي باعث افزايش غلظت عنصر روي در برگ ها تا تا 68.1 پي پي ام شد اما محلول پاشي نيتروژن و بور تاثير افزايشي چندان مشخصي بر مقدار آن ها در برگ ها نداشت. محلول پاشي عناصر در سال اول تاثيري بر شاخص هاي کيفي ميوه نداشتند اما در سال دوم محلول پاشي روي به تنهايي و يا در ترکيب با (اوره در هزار) باعث افزايش وزن خوشه شد. در مجموع، محلول پاشي بوته هاي انگور رقم کشمشي سفيد با عناصر نيتروژن، بور و روي به ترتيب با غلظت هاي 5، 1.5 و 1.5 در هزار، تاثير مثبتي بر درصد تشکيل ميوه داشت و نقش عنصر روي بيشتر از بقيه عناصر بود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

دولتی بانه، ح.، و طاهری، م. (1388). اثر تغذیه برگی عناصر غذایی بر تشکیل میوه و خصوصیات کمی و کیفی انگور کشمشی . مجله به زراعی نهال و بذر (نهال و بذر), 25-2(1), 103-115. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=97857



Vancouver : کپی

دولتی بانه حامد، طاهری مهدی. اثر تغذیه برگی عناصر غذایی بر تشکیل میوه و خصوصیات کمی و کیفی انگور کشمشی . مجله به زراعی نهال و بذر (نهال و بذر). 1388 [cited 2021December05];25-2(1):103-115. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=97857



IEEE : کپی

دولتی بانه، ح.، طاهری، م.، 1388. اثر تغذیه برگی عناصر غذایی بر تشکیل میوه و خصوصیات کمی و کیفی انگور کشمشی . مجله به زراعی نهال و بذر (نهال و بذر), [online] 25-2(1), pp.103-115. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=97857.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 372 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی