برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

تلخي زدايي از ضايعات فرآوري ليموترش براي تهيه مارمالاد و نوشيدني

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
 
چکیده: 

امروزه ضايعات كارخانه هاي صنايع غذايي يكي از گزينه ها براي توليد غذاهاي سلامتي زا و محصولات جديد مي باشند. مشکل عمده استفاده از ضايعات حاصل از ليمو وجود ترکيبات تلخ مي باشد. در اين پژوهش از ضايعات پوست حاصل از پرس و نيز ضايعات پالپ حاصل از صافي ها و لردگيرها يا شفاق كننده ها استفاده گرديد. تلخي زدايي با استفاده از اواپراتور تحت خلا انجام گرفت. پالپ حاصل از فرايند حاوي مقادير قابل توجهي پكتين و اسيد مي باشد كه ان را براي توليد فراورده هايي نظير مارمالاد و نوشيدني مناسب مي سازد. نتايج حاصل از اندازه گيري اسانس تغيير قابل توجهي در کاهش اسانس و تلخي نشان مي دهد که اين امر مويد موثر بودن روش تلخي زدايي توسط خلا مي باشد. تلخي زدايي تحت خلا به مدت 15 دقيقه تا 50 درصد و در زمان 30 دقيقه حدود 80 درصد ميزان اسانس را كاهش داد. ادامه فرايند تا45 دقيقه كاهش معني داري در ميزان اسانس ايجاد نكرد. از آنجا که فرآيند تلخي زدايي تحت خلا صورت گرفت، لذا تغيير معني داري در ميزان ويتامين C در پالپهاي تلخي زدايي شده مشاهده نشد. اين پالپ ها در فرمولاسيون مارمالاد و نوشيدني نيز بكار رفته. با توجه به ميزان اسيد و پكتين قابل توجه در پالپ ليمو محصولاتي با ويژگي هاي بافتي و طعمي مطلوب از نظر ارزيابان به دست آمد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
Cite:
APA : کپی

مظاهری تهرانی، م.، و سالاری، ا.، و حیدری، ا. (1385). تلخی زدایی از ضایعات فرآوری لیموترش برای تهیه مارمالاد و نوشیدنی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, 2(2 (نیمه دوم)), 53-60. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=97773



Vancouver : کپی

مظاهری تهرانی مصطفی، سالاری امیر، حیدری اکرم. تلخی زدایی از ضایعات فرآوری لیموترش برای تهیه مارمالاد و نوشیدنی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران. 1385 [cited 2021April14];2(2 (نیمه دوم)):53-60. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=97773



IEEE : کپی

مظاهری تهرانی، م.، سالاری، ا.، حیدری، ا.، 1385. تلخی زدایی از ضایعات فرآوری لیموترش برای تهیه مارمالاد و نوشیدنی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, [online] 2(2 (نیمه دوم)), pp.53-60. Available at: <https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=97773>.



 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 197 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی