نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي امکان توليد نوشابه چاي سبز سرد از برگ چاي سبز

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دامغان
 
چکیده: 
حدود %80 کل چاي مصرفي در کشورهاي آمريکا و ايتاليا به صورت چاي سرد مي باشد. چاي سبز به دليل داشتن پلي فنل هاي غيراکسيد شده داراي خواص آنتي اکسيداني قويتري نسبت به چاي سياه مي باشد. به همين دليل خواص دارويي و تغذيه اي آن بيشتر از چاي سياه است. در اين پژوهش با توجه به بازار تقاضا براي نوشابه هاي جديد، امکان توليد نوشابه چاي سبز سرد به صورت فرموله شده مورد بررسي قرار گرفت. بعد از تعيين ويژگي هاي کيفي نمونه برگ چاي سبز، استخراج عصاره به روش غيرمداوم انجام شد. اثر هفت تيمار دما و نه تيمار زمان بر قابليت استخراج عصاره چاي از برگ چاي سبز مورد بررسي قرار گرفت. نتايج نشان داد در هر دو نوع نمونه استخراج عصاره در دماهاي مختلف 40-100oC و در 5 تا 10 دقيقه اول سريع افزايش يافته، در طول مدت زمان 10 تا 30 دقيقه بتدريج افزايش مي يابد و بعد از 30 دقيقه به آهستگي ادامه پيدا مي کند. نتايج آزمايش نشان داد استخراج ترکيباتي که عامل اصلي تشکيل کرم چاي و کدورت در عصاره هستند با افزايش دماي استخراج افزايش مي يابد به طوري که در دماي بالاتر از 60oC يک افزايش ناگهاني در تشکيل کرم چاي مشاهده مي شود. ميزان کرم و کدورت تشکيل شده در دماي بين 50 تا 60oC در سطح احتمال %99 با يکديگر اختلاف معني داري نداشته، ولي در دماهاي 60oC به بالا بين تيمارهاي مختلف دمايي اختلاف معني داري وجود دارد. بين کرم چاي و کدورت در عصاره چاي سبز همبستگي کاملا معني دار، مستقيم و بسيار قوي وجود دارد. ضريب رگرسيون خطي بين کرم چاي و کدورت (P<0.01) R2=0.969 بدست آمد. از عصاره تهيه شده، با استفاده از اسانس، نوشابه چاي سبز با طعم هاي مختلف ساخته شد. پذيرش نوشابه ها از طريق آزمون حسي به روش مقايسه چندتايي مورد بررسي قرار گرفت. پس از آزمايش هاي فيزيکي و شيميايي نوشابه ها، تغييرات کدورت و پايداري آن در شرايط متعارف انبارداري به مدت 2 ماه بررسي شد. نتايج آزمايش انبارداري نشان داد که در سطح احتمال 99 درصد نوشابه چاي سبز سرد توليد شده پايدار باقي مي ماند.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
  • ندارد
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
  • ندارد
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

نجفی، ع.، و شکرانی، ر.، و شاهدی باغ خندان، م.، و نوری، ل. (1385). بررسی امکان تولید نوشابه چای سبز سرد از برگ چای سبز. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, 2(2 (نیمه دوم)), 1-11. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=97758



Vancouver : کپی

نجفی علی، شکرانی رضا، شاهدی باغ خندان محمد، نوری لیلا. بررسی امکان تولید نوشابه چای سبز سرد از برگ چای سبز. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران. 1385 [cited 2022August14];2(2 (نیمه دوم)):1-11. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=97758



IEEE : کپی

نجفی، ع.، شکرانی، ر.، شاهدی باغ خندان، م.، نوری، ل.، 1385. بررسی امکان تولید نوشابه چای سبز سرد از برگ چای سبز. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, [online] 2(2 (نیمه دوم)), pp.1-11. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=97758.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 319 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی