برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

مقايسه و ارزيابي خصوصيات فيزيکوشيميايي و تقلبات عسل هاي منطقه شيراز توليد شده در فصول مختلف

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز
 
چکیده: 

عسل همان شيرابه گياهان است که بوسيله زنبور عسل جمع آوري شده و پس از تغيير ماهيت در کندو ذخيره مي شود. خواص ظاهري عسل مانند رنگ، عطر، بو و غلظت به منطقه پرورش زنبور، آب و هوا و فصل برداشت بستگي دارد. به منظور بررسي کيفيت و تقلبات موجود در عسلهاي عرضه شده در شهرستان شيراز تعداد 96 نمونه عسل در طي 4 فصل سال 1386 جمع آوري گرديد و مورد ارزيابي آزمايشگاهي با تستهايي چون جستجوي قند تجاري، فعاليت دياستاز، هيدروکسي متيل فورفورال (HMF3)، تعيين ميزان قندهاي احيا کننده، ساکارز، نسبت فروکتوز به گلوکز، pH، اسيديته آزاد، رطوبت، خاكستر، هدايت الكتريكي، مواد جامد نا محلول (S.S4) و انحراف نور پلاريزه قرار گرفتند. پس از آناليز آماري نتايج مشخص گرديد که در فصلهاي بهار، تابستان، پاييز و زمستان به ترتيب در %25، %37.5، %16.7 و %45.83 از نمونه هاي عسل و در مجموع %31.25 از کل عسلها تقلب صورت گرفته است.
با توجه به نتايج اين مطالعه استفاده از آزمايشات ساده، سريع، ارزان و مطمئن جهت بررسي تقلبات عسل بر روي عسلهاي ارايه شده (سنتي و بسته بندي هاي کارخانجات) در ارتباط با جلوگيري از انجام تقلبات و پيگرد متخلفان به طور گسترده توسط مرکز مرتبط با اين امر پيشنهاد مي گردد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

قیصری، ح.، و حمیدیان شیرازی، ا. (1387). مقایسه و ارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و تقلبات عسل های منطقه شیراز تولید شده در فصول مختلف. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, 4(2 (نیمه دوم)), 57-69. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=97523



Vancouver : کپی

قیصری حمیدرضا، حمیدیان شیرازی امیررضا. مقایسه و ارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و تقلبات عسل های منطقه شیراز تولید شده در فصول مختلف. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران. 1387 [cited 2021June16];4(2 (نیمه دوم)):57-69. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=97523



IEEE : کپی

قیصری، ح.، حمیدیان شیرازی، ا.، 1387. مقایسه و ارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و تقلبات عسل های منطقه شیراز تولید شده در فصول مختلف. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, [online] 4(2 (نیمه دوم)), pp.57-69. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=97523.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 547 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی