1 SID.ir | توليد سيتريك اسيد از ملاس نيشكر تيمار شده شيميايي توسط سلولهاي تثبيت يافته قارچ آسپرجيلوس- نايجر
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

توليد سيتريك اسيد از ملاس نيشكر تيمار شده شيميايي توسط سلولهاي تثبيت يافته قارچ آسپرجيلوس- نايجر

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

در اين تحقيق توليد سيتريك اسيد به روش ناپيوسته از ملاس نيشكر تيمار شده شيميايي (استفاده از تراي كلسيم فسفات) و با به كار گرفتن اسپرجيلوس- نايجر به شكل سلولهاي تثبيت يافته در دانه هاي ژلي كلسيم الژينات مورد بررسي قرار گرفته است. جهت مقايسه و ارايه برآوردي معقول از تخمير تحت بررسي چند روند تخميري ديگر نيز در اين زمينه مورد نظر و ملاحظه قرار گرفت، استفاده از ملاس تيمار نشده به عنوان سابسترايت تخمير و به كار گرفتن آسپرجيلوس- نايجر به شكل سلول هاي آزاد. تغييرات سير زماني سه متغير اصلي عملياتي در تخمير سيتريك اسيد و اندازه گيري و تعيين گرديد: قند( با توان احياء كنندگي) با قيمانده موجود در محلول تخميري، قند (با توان احياء كنندگي) به مصرف رسيده در طي تخمير و نيز سيتريك اسيد توليد شده در تخمير. در زمان پاياني تخمير (14 روز) نيز براي هر يك از روندهاي تخميري مورد اشاره توده سلولي حاصله اندازه گيري شد. با توجه به نتايج به دست آمده و توجيهات تفصيلي ارائه شده روند تخميري ملاس تيمار شده با استفاده از سلول هاي تثبيت يافته در مقايسه با روندهاي تخميري ديگر در موقعيت ترجيح يافته اي قرار مي گيرد. ميانگين غلظت سيتريك اسيد توليدي در اين تخمير 7.76g/l و با در نظر گرفتن مقدار قند (با توان احيا كنندگي) به مصرف رسيده در اين تخمير كه در حد 75.6g/l بوده است. بازدهي توليد سيتريك اسيد (به صورت درصد) 10.3% است. در مطالعات فرآيندهاي تخميري ارائه رابطه اي رياضي جهت بيان شدت و سرعت تبديل امري مطلوب ومفيد بوده و كسب اطلاعاتي از اين قبيل براي مطالعه مكانيزم عمل تسهيلاتي را نيز به همراه خواهد داشت. در بيان رابطه اي رياضي در تعيين شدت و سرعت تبديلات تخميري در بيشتر موارد از تغييرات غلظتي سابسترايت در مقابل زمان استفاده مي شود. در تحقيق در دست در سير زماني تغييرات سيتريك اسيد توليدي نوساناتي مشاهده گرديد. از سويي قند خود سابسترايت تخمير سيتريك اسيد به شمار مي آيد و ضمن آنكه روند كاهشي قند باقيمانده موجود در محلول تخميري سيري معمول را داشته است، در تخمير با ملاس تيمار شده و با استفاده از سلول هاي تثبيت يافته سير افزايشي قند به مصرف رسيده وضعيتي كمابيش نمايي از خود ابزار نموده است. قند به مصرف رسيده خود مي تواند به عنوان شاخصي در جهت توليد سيتريك اسيد و نيز توليد توده سلولي منظور گردد. سير تغييرات غلظتي قند به مصرف رسيده در طي تخمير لذا جهت ارائه رابطه اي در اين فرآيند تخميري مورد ملاحظه قرار گرفته است.k(s)='ds'/dt ثابت شدت واكنش درجه اول (قند به مصرف رسيده) در حد  3.452× 10 -3  hr -1 تعيين گرديد.

 
کلید واژه: 


 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 335
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی