مشخصات مقاله عنوان نشریه: زيست شناسي ايران اطلاعات شماره: تابستان 1388 , دوره 22 , شماره 2 ; از صفحه 218 تا صفحه 228 . عنوان مقاله: بررسي اثر مقدار اضافي عنصر روي (Zinc) بر القاي تنش اکسيداتيو و تجمع برخي عناصر در گياه نعناع سبز (.Mentha spicata L) نویسندگان: زارع ده آبادي سعيد*, اسرار زهرا آدرس: * کرمان، دانشگاه شهید باهنر، دانشکده علوم، گروه زیست شناسی چکیده: آلودگي خاکها با فلزات سنگين، از طريق فعاليتهاي بشري در مناطق صنعتي، در حال حاضر به عنوان يکي از مهمترين تنشهاي محيطي براي گياهان محسوب مي شود. اين تحقيق به منظور مطالعه تاثير غلظتهاي مختلف عنصر روي بر القاي تنش اکسيداتيو در گياه نعناع سبز و تاثير آن بر پاسخهاي آنتي اکسيداني و تجمع برخي عناصر ضروري در اين گياه انجام گرفت. گياهان به مدت 16 هفته در اتاق رشد با شرايط کنترل شده و محلول غذايي حاوي غلظتهاي متفاوت فلز روي کشت داده شدند. ميزان وزن خشک يا بيوماس اندامهاي مختلف، به عنوان مهمترين پاسخ گياه در برابر تنش، در گياهان تيمار شده با غلظتهاي بالا روي کاهش معني داري داشت. محتواي ترکيبات فنلي مانند فلاونوئيدها و آنتوسيانين ها در گياهان تيمار شده نسبت به گياه کنترل با افزايش غلظت روي در محلول غذايي افزايش نشان داد. افزايش ميزان پراکسيداسيون ليپيدهاي غشايي و نيز افزايش محتواي آسکوربات کل در اثر تيمار عنصر روي مي تواند دليلي بر اين فرضيه باشد که فلز روي سبب القاي تنش اکسيداتيو در گياه نعناع شده است. غلظتهاي بالاي روي در محلول غذايي موجب کاهش غلظت عناصر آهن و روي در اندام هوايي نسبت به ريشه، کاهش ميزان جابجايي اين عناصر و تجمع بالاي آنها در ريشه گياه گرديد. بطور کلي شايد بتوان گفت، غلظتهاي بحراني روي با تحريک واکنشهاي اکسيداتيو و اختلال در عملکرد آهن باعث بروز برخي اثرات سميت در گياه نعناع شده است. کلید واژه: آسکوربيک اسيد(Q2)تنش اکسيداتيو(Q2)فلاونوئيدها(Q2)روي(Q2)نعناع خوراکي(Q3) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: تنش اکسیداتیوقندهای محلولرنگیزه های فتوسنتزیآنزیم های آنتی اکسیدانآسکورباتآنزیم های آنتی اکسیدانرنگیزه های فتوسنتزیسالیسیلیک اسیدترکیبات فنولیکترکیبات فنلیترکیبات فنولیفلاونوئیدآهنکادمیمسرولوپلاسمینمنگنز ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: اثر مقدار اضافي عنصر روي بر ميزان تجمع برخي عناصر ضروري و پاسخهاي آنتي اکسيداني گياه دارويي نعناع سبز (.Mentha spicata L)اثر فلز روي بر رشد و برخي از شاخصهاي فيزيولوژيکي و بيوشيميايي در گياه نعناع خوراکي(.Mentha spicata L)تغييرات بيوشيميايي ميزان ترپنوئيدهاي موجود در اسانس گياه دارويي نعناع سبز (.Mentha spicata L) در پاسخ به تيمار مقدار اضافي روي (Zn)اثر کودهاي آلي بر شاخص هاي رشد، جذب عناصر غذايي و ميزان اسانس در گياه دارويي نعناع سبز (.Mentha spicata L)تاثير فلز سنگين کروم بر ميزان تجمع، عوامل رشد و القا تنش اکسيداتيو در اندام هوايي گياه آفتابگردان (Helianthusannuus) مقالات همایشی مرتبط: اثر 5- آمینولوولنیک اسید در برطرف کردن تنش اکسیداتیو ناشی از خشکی در گیاه نعناع فلفلیتاثیر محلول های غذایی بر خصوصیات رشدی و فیزیولوژیکی گونه های مختلف نعناعتعیین غلظتهای مناسب ازت و عناصر روی و آهن در کود آبیاری گندمبررسی تاثیر محلول پاشی نانواکسید آهن و سولفات روی بر میزان رنگیزه های کلروپلاست برگ نعناع فلفلی (.Mentha piperita L) در شرایط مزرعهاثر تیمارهای مختلف شوری در میزان عناصر تغذیه ای (Ca ، K ،Na) برگ سه گونه مختلف نعناع ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 309 آخرین های بلاگ تکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notشماره گذاری خطوط در وردمعرفی 10 موضوع داغ در بیست حوزه علمی بر اساس پایگاه مرکز اطلاعات علمیتست آنلاین کروناآشنایی با شاخص های hI ،hf و hm از خانواده شاخص هرشچطور مطالب را تنها در یک سایت خاص جستجو کنیم ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی