برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1387 , دوره  39 , شماره  1 ; از صفحه 85 تا صفحه 92 .
 
عنوان مقاله: 

مقايسه برخي خواص فيزيكي دو رقم خرماي حاج قنبري و شاهاني

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
 
چکیده: 

در روند مكانيزه كردن فعاليت هاي مرتبط با خرما در اولين گام نياز به اطلاع جامع و كاملي از خصوصيات و شرايط محصول است. دانستن خواص فيزيكي و مكانيكي محصول در بسياري از مسايل مربوط به طراحي ماشين ها و دستگاه هاي پس از برداشت داراي اهميت است. در اين پژوهش ابعاد، جرم و حجم خرما، چگالي هر دانه از خرماي هسته دار و بي هسته، چگالي توده اي، تخلخل، مساحت سطوح تصوير شده، ميانگين هندسي قطر، ضريب كرويت و مساحت سطح رويه خرما در دو رقم شاهاني و حاج قنبري تعيين و مقايسه شده است. همچنين ضريب اصطكاك ايستابي خرما با سه سطح گالوانيزه، شيشه اي و تخته چندلا به دست آمد. آزمايشات به ترتيب براي خرماي بي هسته و هسته دار، در رطوبت %12.90 و %12.20 (بر مبناي تر) در رقم حاج قنبري و %30.55 و %29.42 (بر مبناي تر) در رقم شاهاني انجام شد. نتايج تحقيق نشان مي دهد ميانگين جرم و حجم خرماي شاهاني به ترتيب 8.69 گرم و 8.66 سانتي متر مكعب و ميانگين جرم و حجم خرماي حاج قنبري به ترتيب 5.57 گرم و 4.74 سانتي متر مكعب است. ميانگين طول، عرض و ضخامت و سطوح تصوير شده خرماي شاهاني بيشتر از خرماي حاج قنبري به دست آمد. متوسط چگالي خرماي هسته دار،‌ خرماي بي هسته شده (بدون تغيير شكل) و چگالي توده اي خرماي حاج قنبري بيشتر از شاهاني و تخلخل آن كمتر از شاهاني به دست آمد. همچنين ميانگين هندسي قطر، مساحت سطح بي رويه و ميانگين ضريب اصطكاك ايستابي خرماي شاهاني بيشتر از خرماي حاج قنبري به دست آمد در حالي كه براي هر دو رقم كرويت مساوي با مقدار 0.58 محاسبه شد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 238
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی