4 SID.ir | تاثير مواد زلال كننده بر كيفيت شيره انگور
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

تاثير مواد زلال كننده بر كيفيت شيره انگور

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات کشاورزی آذربایجان غربی
 
چکیده: 

شيره انگور فرآورده محلي مناطق انگورخيز كشور از جمله منطقه اروميه مي‌ باشد كه به طور عمده از انگورهاي نامرغوب آخر فصل تهيه مي‌ شود. براي بررسي تاثير مواد مورد استفاده در مرحله زلال سازي بر كيفيت شيره انگور طرحي با استفاده از روش آماري فاكتوريل با طرح پايه كامل تصادفي اجرا شد. فاكتور اول نوع مواد زلال كننده در چهار سطح شامل خاك شيره سنتي، بنتونيت، بنتونيت + 0.1 درصد ژلاتين و بينتونيت + 0.15 درصد ژلاتين و فاكتور دوم ميزان مواد زلال كننده در سه سطح 1، 2، 3 درصد و در سه تكرار بوده است. نتايج تجزيه آماري نشان داد با افزايش مقدار خاك شيره، درصد اسيديته شيره انگور كاهش و واكنش (pH) آن افزايش مي‌يابد ليكن افزايش بتونيت و ژلاتين تاثير قابل توجهي در اسيديته و واكنش (pH) نداشت. تاثير نوع ماده زلال كننده بر ميزان رنگ، شفافيت و كدورت و نيز تاثير مقدار تيمارها بر شدت رنگ و تاثير متقابل نوع و مقدار مواد زلال كننده بر ميزان رنگ و شفافيت در سطح يك درصد معني دار بوده است. استفاده از بنتونيت در مقايسه با خاك شيره به طور معني داري موجب افزايش شفافيت شده است. افزايش مقدار بنتونيت تا دو درصد موجب كاهش كدورت و افزايش ميزان شفافيت شده است. افزايش مقدار بنتونيت تا دو درصد موجب كاهش كدورت و ژلاتين به بنتونيت نيز در مقايسه با بنتونيت تنها موجب كاهش كدورت و افزايش شفافيت گرديد. تيره‌ترين و كدرترين شيره مربوط به تيمار خاك شيره بود. خوشرنگ‌ ترين و شفاف‌ ترين شيره انگور توليدي از تيمار داراي 3 درصد بنتونيت + 0.15 درصد ژلاتين حاصل شد. گروه داوران به ترتيب تيمارهاي زلال شده با 2 درصد بنتونيت، 3 درصد خاك و 3 درصد بنتونيت +0.1 درصد ژلاتين را از نظر رنگ، طعم و مزه بر ساير تيمارها ترجيح دادند. نتايج تعيين عناصر معدني نيز نشان داد كه اثر نوع تيمارها بر مقدار فلزات كلسيم، روي، منگنز، مس و آهن در سطح يك درصد و بر مقدار منيزيم در سطح پنج درصد معني‌دار بوده است. بيشترين مقدار منيزيم و كمترين مقدار ساير فلزات مورد اندازه‌ گيري و بررسي مربوط به تيمار خاك شيره بوده است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 754
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی