نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1380 , دوره  2 , شماره  7 ; از صفحه 13 تا صفحه 26 .
 
عنوان مقاله: 

اثر كلرور كلسيم به صورت محلول پاشي بر سفتي و خصوصيات كيفي ميوه سيب قرمز لبناني دراستان خراسان

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 
اين بررسي در باغ آزمايشي ايستگاه گلمكان در استان خراسان روي درختان سيب رددليشس (Red delicious) انجام گرفت. هدف از اين پژوهش تعيين اثر غلظت و زمان محلول پاشي كلرور كلسيم بر كيفيت سيب و كنترل ناهنجاريهاي اين ميوه بود. غلظت كلرور كلسيم شامل صفر (شاهد) 0.5، 1 و 1.5 درصد در نظر گرفته شد، هر تيمار در 2، 4 و 6 نوبت و چهار تكرار انجام پذيرفت.نمونه گيري برگ در تيرماه انجام گرفت و عناصر ازت، فسفر، پتاسيم، كلسيم، منيزيم، آهن، منگنز، روي، مس و بر در آزمايشگاه اندازه‌ گيري شد. ميوه‌ها در آخر تابستان برداشت گرديد و قبل از انبار كردن آزمون هاي كيفي شامل تعيين ميزان نشاسته و ميزان كل مواد جامد محلول، اسيد قابل تيتر، pH، سفتي بافت ميوه و تجزيه كامل عناصر موجود در ميوه انجام شد. كليه تيمارها به سردخانه منتقل و در دماي صفر درجه سانتيگراد و رطوبت نسبي 60 درصد به مدت 5 ماه نگهداري شد. در مدت انبارداري هر ماه آزمونهاي كيفي روي كليه تيمارها انجام گرديد. در اسفند ماه همه ميوه ها از سردخانه خارج و آزمون هاي كيفي و آزمون چشايي بر آن انجام پذيرفت.اطلاعات حاصل از آزمون هاي شيميايي و چشايي تجزيه و تحليل آماري شد و نتایج حاصل نشان داد، 6 نوبت محلول پاشي با محلول كلسيم به غلظت 1 درصد، خصوصيات كيفي سيب را بهبود مي‌بخشد.بر اساس يافته هاي اين بررسي، ادامه پژوهش با تيمارهاي مورد عمل در سطح تجارتي توصيه گرديد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

شرایعی، پ.، و شاه بیک، م.، و رضاییان، س. (1380). اثر کلرور کلسیم به صورت محلول پاشی بر سفتی و خصوصیات کیفی میوه سیب قرمز لبنانی دراستان خراسان. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی, 2(7), 13-26. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=9463



Vancouver : کپی

شرایعی پروین، شاه بیک محمدعلی، رضاییان سعید. اثر کلرور کلسیم به صورت محلول پاشی بر سفتی و خصوصیات کیفی میوه سیب قرمز لبنانی دراستان خراسان. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی. 1380 [cited 2022May25];2(7):13-26. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=9463



IEEE : کپی

شرایعی، پ.، شاه بیک، م.، رضاییان، س.، 1380. اثر کلرور کلسیم به صورت محلول پاشی بر سفتی و خصوصیات کیفی میوه سیب قرمز لبنانی دراستان خراسان. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی, [online] 2(7), pp.13-26. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=9463.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 2171 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی