برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي ترکيب اسيدهاي چرب در روغن زيتون و روغن حيواني با تاکيد بر اسيدهاي چرب ترانس توسط گاز کروماتوگرافي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* اصفهان، خیابان خرم، مرکز تحقیقات قلب و عروق، مرکز تحقیقات فیزیولوژی کاربردی
 
چکیده: 

زمينه و هدف: اسيد چرب ترانس يک اسيد چرب غير اشباع مي باشد که مشابه با اسيدهاي چرب اشباع عمل مي کند. با توجه به تمايل مردم به مصرف روغن هاي طبيعي از قبيل روغن زيتون و روغن حيواني در کشور ما، اين تحقيق با هدف بررسي ميزان اسيدهاي چرب با تاکيد بر اسيد چرب ترانس در روغن حيواني و روغن زيتون انجام شد.
روش بررسي: در اين مطالعه توصيفي آزمايشگاهي اسيدهاي چرب از دو نمونه روغن زيتون و روغن حيواني استخراج و تبديل به متيل استر گرديد. سپس 1 ميکروليتر از متيل استر اسيدهاي چرب به دستگاه گاز کروماتوگرافي تزريق و ميزان و نوع اسيدهاي چرب موجود در روغن ها تعيين گرديد. داده ها با استفاده از آمار توصيفي تجزيه و تحليل گرديد.
يافته ها: مجموع اسيدهاي چرب ترانس لينولئيک اسيد و الائيديک اسيد در دو نمونه روغن حيواني
8.5±0.15 و 8.26±0.67 و در روغن زيتون 5.5±0.68 و 2.1±0.2 گرم در 100 گرم چربي بود. مجموع اسيدهاي چرب اشباع (SFAs)  در روغن هاي حيواني 56.0±4.14 و 58.9±1.95 و در دو نمونه روغن زيتون 17.6±0.69 و 15.2±1.02 بدست آمد. مجموع اسيدهاي چرب غير اشباع داراي يک باند دوگانه(MUFAs) ، در روغن هاي حيواني 24.8±0.85 و 22.6±1.46 و در دو نمونه روغن زيتون 65.9±3.39 و 67.1±1.06 گرم در 100 گرم چربي ارزيابي گرديد. مجموع «اسيدهاي چرب داراي چند باند دوگانه»(PUFAs)  در روغن هاي حيواني 6.9±1.45 و 8.8±0.17 گرم و در دو نمونه روغن زيتون 10.6±0.35 و 14.0±0.96 گرم در 100 گرم چربي مي باشد.
نتيجه گيري: روغن حيواني در مقايسه با روغن زيتون ميزان بالايي از اسيدهاي چرب اشباع شامل اسيدهاي چرب کوتاه زنجير مي باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

نظری، ب.، و عسگری، ص.، و صراف زادگان، ن.، و صابری، س.، و حاجی حسینی، ر.، و ازهری، ا. (1387). بررسی ترکیب اسیدهای چرب در روغن زیتون و روغن حیوانی با تاکید بر اسیدهای چرب ترانس توسط گاز کروماتوگرافی. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences), 10(4 (ویژه نامه طب تکمیلی)), 57-63. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=94223



Vancouver : کپی

نظری بهار، عسگری صدیقه، صراف زادگان نضال، صابری سلبعلی، حاجی حسینی رضا، ازهری امیرحسین. بررسی ترکیب اسیدهای چرب در روغن زیتون و روغن حیوانی با تاکید بر اسیدهای چرب ترانس توسط گاز کروماتوگرافی. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences). 1387 [cited 2021September22];10(4 (ویژه نامه طب تکمیلی)):57-63. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=94223



IEEE : کپی

نظری، ب.، عسگری، ص.، صراف زادگان، ن.، صابری، س.، حاجی حسینی، ر.، ازهری، ا.، 1387. بررسی ترکیب اسیدهای چرب در روغن زیتون و روغن حیوانی با تاکید بر اسیدهای چرب ترانس توسط گاز کروماتوگرافی. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences), [online] 10(4 (ویژه نامه طب تکمیلی)), pp.57-63. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=94223.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 2034 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی