برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي ميزان مصرف شير و فرآورده هاي آن در كودكان سنين مدرسه (6 تا 11 سال) شهر بيرجند (سال 1386)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* بیرجند، خیابان غفاری، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، دانشکده پرستاری و مامایی
 
چکیده: 

زمينه و هدف: شير و ساير محصولات لبني اولين و مهمترين منبع تامين كلسيم و دومين منبع تامين چربي هاي اشباع شده اند. ميزان مصرف شير و فرآورده هاي آن در كشور ما نسبت به استانداردهاي جهاني پايين است. در اين پژوهش ميزان مصرف شير و فرآورده هاي آن در كودكان سنين مدرسه (6 تا 11 سال) شهرستان بيرجند بررسي شده است.
روش تحقيق: در اين مطالعه توصيفي - تحليلي، تعداد 1771 كودك سن مدرسه شهر بيرجند در سال 1386، به روش خوشه اي چندمرحله اي انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. اطلاعات لازم شامل مشخصات جمعيت شناختي، وضعيت رشد (قد و وزن)، ميزان و نوع فرآورده هاي شيري مصرفي و وضعيت سلامتي استخوان ها، مفاصل و دندان ها در فرمي كه به همين منظور تهيه شده بود، ثبت گرديد. داده ها با استفاده از نرم افزار
SPSS و آزمون هاي آماري كاي دو و ضريب همبستگي در سطح معني داري P<0.05 مورد تجزيه و تحليل قرار گرفتند.
يافته ها: مصرف شير و فرآورده هاي آن در بيش از نيمي از كودكان سن مدرسه كمتر از مقادير توصيه شده استاندارد بود (500 ميلي ليتر روزانه). بين تمايل به مصرف شير با جنس
(P=0.002) و نيز شغل مادر (P=0.03)، ارتباط آماري معني دار وجود داشت. پسران و فرزندان مادران شاغل، تمايل بيشتري به مصرف شير داشتند. بين مصرف روزانه شير (P=0.002)، ماست (P=0.001) و پنير (P=0.001) با جنس ارتباط آماري معني دار و همچنين بين مصرف ماست و تعداد دندان هاي كشيده شده و پوسيده، نيز ارتباط آماري معني دار وجود داشت (P=0.05). كودكاني كه ماست بيشتري مصرف مي كردند، تعداد دندان هاي كشيده شده و پوسيده كمتر داشتند. بين مصرف شير و فرآورده هاي آن و دردهاي مفصلي و استخواني ارتباط آماري معني داري مشاهده نشد.
نتيجه گيري: ميزان مصرف شير و فرآورده هاي آن در كودكان سنين مدرسه در شهر بيرجند كمتر از ميزان استاندارد جهاني است. كاهش مصرف شير در كودكان، باعث ايجاد اختلالات ناشي از كمبود كلسيم مي شود، كه با افزايش احتمال بروز پوكي استخوان در سنين بزرگسالي مي شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

کاهنی، ف.، و کاهنی، س.، و شریف زاده، غ.، و نصیری فورگ، ا.، و آوان، م. (1388). بررسی میزان مصرف شیر و فرآورده های آن در کودکان سنین مدرسه (6 تا 11 سال) شهر بیرجند (سال 1386). مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند, 16(2 (پیاپی 39)), 61-67. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=93991



Vancouver : کپی

کاهنی فرخ، کاهنی سیما، شریف زاده غلامرضا، نصیری فورگ احمد، آوان محمد. بررسی میزان مصرف شیر و فرآورده های آن در کودکان سنین مدرسه (6 تا 11 سال) شهر بیرجند (سال 1386). مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند. 1388 [cited 2021September27];16(2 (پیاپی 39)):61-67. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=93991



IEEE : کپی

کاهنی، ف.، کاهنی، س.، شریف زاده، غ.، نصیری فورگ، ا.، آوان، م.، 1388. بررسی میزان مصرف شیر و فرآورده های آن در کودکان سنین مدرسه (6 تا 11 سال) شهر بیرجند (سال 1386). مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند, [online] 16(2 (پیاپی 39)), pp.61-67. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=93991.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 117 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی