نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي ميزان آلودگي باكتريايي بستني هاي سنتي شهرستان گناباد

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گناباد، دانشگاه علوم پزشکی، مدیریت غذا و دارو
 
چکیده: 
زمينه و هدف: بستني يك فرآورده لبني مغذي است و بدليل ارزش غذايي بالا،PH  نزديك خنثي و قابليت نگهداري طولاني مدت، محيط مناسبي براي رشد ميكروارگانيسم ها مي باشد. آلودگي اين فرآورده به ميكروارگانيسم هاي پاتوژن مي تواند باعث مسموميت ها و عفونتهاي غذايي شده و سلامت انسان را به خطر اندازد. مطالعه حاضر به منظور ارزيابي كيفيت بهداشتي بستني هاي سنتي مصرفي از نظر آلودگي باكتريايي انجام گرديد.روش تحقيق: در اين مطالعه مقطعي-كاربردي، تعداد 100 نمونه بستني سنتي از مراكز توليد و توزيع اين فرآورده به روش تصادفي ساده انتخاب و به منظور بررسي ميزان آلودگي باكتريايي بر طبق استانداردهاي ملي ايران مورد آزمايش قرار گرفتند و اطلاعات جمع آوري شده توسط آزمون t بوسيله نرم افزار SPSS بر حسب سال و فصل مورد تجزيه و تحليل قرار گرفتند.يافته ها: 26% نمونه ها داراي آلودگي بيش از حد مجاز (>5×104cfu/gr) و 75% نمونه ها آلوده به باكتريهاي خانواده انتروباكترياسه به ميزان بيشتر از حد مجاز (10>cfu/gr) بودند. استافيلوكوكوس آرئوس از 4% و اشرشياكلي از 32% نمونه ها جدا گرديدند و تمامي نمونه ها از نظر سالمونلا منفي بودند.نتيجه گيري: جهت جلوگيري از وقوع مسموميتهاي ناشي از مصرف اين بستني ها، پاستوريزاسيون شير و رعايت بهداشت فردي و كنترل نظارت بهداشتي مراكز تهيه و توزيع الزامي مي باشد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
  • ندارد
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

مختاریان دلویی، ح.، و شریعتی فر، ن.، و محمدزاده مقدم، م.، و قهرمانی، م. (1388). بررسی میزان آلودگی باکتریایی بستنی های سنتی شهرستان گناباد. افق دانش, 15(1 (پیاپی 43)), 45-51. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=92722



Vancouver : کپی

مختاریان دلویی حسین، شریعتی فر نبی، محمدزاده مقدم مرتضی، قهرمانی محمد. بررسی میزان آلودگی باکتریایی بستنی های سنتی شهرستان گناباد. افق دانش. 1388 [cited 2022August18];15(1 (پیاپی 43)):45-51. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=92722



IEEE : کپی

مختاریان دلویی، ح.، شریعتی فر، ن.، محمدزاده مقدم، م.، قهرمانی، م.، 1388. بررسی میزان آلودگی باکتریایی بستنی های سنتی شهرستان گناباد. افق دانش, [online] 15(1 (پیاپی 43)), pp.45-51. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=92722.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 93 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی