برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1387 , دوره  17 , شماره  4 ; از صفحه 89 تا صفحه 100 .
 
عنوان مقاله: 

مطالعه و بررسي امکان استخراج اسيدهاي چرب امگا-3 از روغن ماهي کيلکا

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات اکولوژی دریای خزر، ساری
 
چکیده: 

در اين بررسي ميزان اسيدهاي چرب تشکيل دهنده روغن ماهي کيلکا تصفيه شده و نشده به روش کمپلکس اوره در درجه حرارتهاي 1, 5- و 10- درجه سانتيگراد با تشکيل کريستال، خالص سازي شده و مورد ارزيابي قرار گرفت. حداکثر ميزان استخراج اين اسيدهاي چرب در شرايط 1 درجه سانتيگراد بدست آمد.
بر اساس نتايج اين تحقيق ميزان اسيدهاي چرب امگا-3 افزايش ولي اسيدهاي چرب اشباع و منو اشباع زنجيره بلند کاهش يافت. ميانگين ميزان اسيدهاي چرب امگا-3 روغن تصفيه شده و نشده بترتيب 29.28 و 26.05 درصد بود و بعد از عمل استخراج اين ميانگين ها به 79.80 و 68.90 درصد افزايش يافت. حداکثر خلوص اين اسيدهاي چرب نيز به 80.51 و 69.29 درصد رسيد. بررسي آزمون آماري نشان داد که ميزان اسيدهاي چرب امگا-3 قبل و بعد از استخراج و خالص سازي داراي اختلاف معني داري است
P<0.04) براي روغن تصفيه نشده و P<0.03 براي روغن تصفيه شده).
نتايج اين تحقيق بيانگر آنست که استخراج اسيدهاي چرب امگا-3 به روش کمپلکس اوره موفقيت آميز بوده و در مقياس توليد (نيمه صنعتي) نيز قابل اجرا است
.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 192
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی