5 SID.ir | بررسي فعاليت مهارکنندگي راديکالهاي نيتريک اکسيد توسط عصاره آنتوسيانيني ميوه هاي شاه توت (L. Morus nigra)، توت فرنگي (.Fragaria vesca L) و توت سياه (Morus alba L. Var. Nigra)
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي فعاليت مهارکنندگي راديکالهاي نيتريک اکسيد توسط عصاره آنتوسيانيني ميوه هاي شاه توت (L. Morus nigra)، توت فرنگي (.Fragaria vesca L) و توت سياه (Morus alba L. Var. Nigra)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده علوم پایه، دانشگاه مراغه
 
چکیده: 

گونه هاي اکسيژن فعال ROS و نيتروژن فعال RNS اشکال مولکولهاي فعالي هستند که مي توانند موجب آسيب به DNA شده و در نهايت منجر به جهش گردند. در واقع راديکالهاي آزاد نقش عمده اي در ايجاد اختلال در سلامتي انسان دارند که شامل فرايند هاي پيري، سرطان و آترواسکلروزيس مي باشد. به عکس، آنتي اکسيدانها به روشهاي مختلف مي توانند راديکالهاي آزاد را مهار نمايند. مهار آزاد سازي راديکالهاي آزاد به خصوص راديکالهاي نيتريک اکسيد که جزء RNSها مي باشند، يک راهبرد بالقوه جهت کنترل التهاب مي باشد. بسياري از داروهاي ضد التهابي، گوارشي و حفاظت کننده عصبي، مکانيسمهاي آنتي اکسيداني و يا جمع کنندگي راديکال را دارند. مطالعات بسياري فعاليتهاي آنتي اکسيداني و فوايد سلامتي آنتوسيانين هاي موجود در ميوه ها و سبزيجات را شرح مي دهند. آنتوسيانين ها مشتقات گليکوزيله پلي هيدروکسي و پلي متوکسي از نمکهاي فلاويليوم بوده و به عنوان رنگهاي طبيعي از خانواده فلاونوئيد ها مي باشند و به طور گسترده اي در گلها، ميوه ها و سبزيجات وجود دارند. انگورها و توتها منابع غذايي اصلي آنتوسيانين ها هستند. توتها غني از آنتوسيانين هستند که اين ترکيبها موجب ايجاد رنگ در ميوه شده و همچنين به عنوان آنتي اکسيدانهاي طبيعي محسوب مي شوند. مطالعات اوليه نشان داده که آنتوسيانين ها در کاهش پيري همراه با آسيبهاي اکسيداتيو مفيدند. هدف از اين مطالعه، سنجش ميزان فعاليت مهاري آنتوسيانين هاي سه گونه توت در برابر راديکالهاي نيتريت بود. براي اين کار عصاره آنتوسيانيني با استفاده از روش Francis و Cribago استخراج شده و سپس اين عصاره آنتوسيانيني جهت سنجش مهار راديکالهاي نيتريت توسط واکنش Griess Illosvoy بکار گرفته شد. در کل نمونه ها مشاهده شد که ظرفيت مهار نيتريت توسط عصاره آنتوسيانيني توتها همزمان با افزايش غلظت عصاره افزايش مي يابد. اين نتايج تاييدي بر فعاليت آنتي اکسيداني آنتوسيانين ها مي باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 146
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی