برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

شناسايي ترکيبهاي شيميايي و بررسي اثر ضد ميکروبي اسانس بذر زيره (.Bunium persicum Boiss)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز بین المللی علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی
 
چکیده: 

براي شناسايي ترکيبهاي شيميايي و بررسي اثر ضد ميکروبي، بذرهاي زيره (Bunium persicum Boiss.) از رويشگاه طبيعي آن در خرداد ماه 1385 از لاله زار کرمان جمع آوري شد و پس از تميز کردن بذرها، اسانس گيري با روش تقطير با آب انجام شد. بازده اسانس بذر زيره سياه 4.2% بود. ترکيبهاي موجود در اسانس با استفاده از کروماتوگرافي گازي تجزيه اي (GC) و گاز کروماتوگراف متصل به طيف سنج جرمي (GC/MS) مورد شناسايي قرار گرفت. با توجه به نتايج بدست آمده، 26 ترکيب در اسانس زيره (Bunium persicum) مورد شناسايي قرار گرفت که 99.7% اسانس را به خود اختصاص دادند. در ميان ترکيبهاي شناسايي شده به ترتيب ترکيبهاي گاما-ترپينن-7-آل (26.91%)، کومين آلدئيد (23.3%) و گاما-ترپينن (22.0%) بالاترين مقدار را به خود اختصاص دادند. از ساير ترکيبهاي اصلي مي توان از پارا-سيمن (7.3%)، 2-کارن-10-آل (6.9%) و ليمونن (4.8%) را نام برد. براي بررسي اثر ضد ميکروبي اسانس بر روي 9 سوش باکتري نيز با روش Disk diffusion که شامل دو نوع باکتري گرم مثبت (استافيلوکوکوس آرئوس و استافيلوکوکوس اپيدرميديس) و هفت نوع باکتري گرم منفي (سودوموناس آئروجينوزا، شيگلا فلکسنري، کلبسيلا پنوموني، سالمونلاتيفي، سراشيا مارسسنس و دو سوش اشرشياکلي) با اندازه گيري قطر هاله عدم رشد بررسي شد. نتايج نشان داد که اسانس زيره سياه مورد مطالعه داراي اثر ضد ميکروبي قابل توجهي مي باشد. با توجه به مقدار بالاي ترکيبهاي ترپينن و کومين آلدئيد موجود در اسانس با خواص ضد ميکروبي که دارند، از اسانس Bunium persicum مي توان جهت مقابله با ميکروبهاي بيماري زاي خاص استفاده کرد و جايگزين بي ضرر براي آنتي بيوتيک ها پيدا نمود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 304
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی