مشخصات مقاله عنوان نشریه: تحقيقات گياهان دارويي و معطر ايران اطلاعات شماره: بهار 1388 , دوره 25 , شماره 1 (پياپي 43) ; از صفحه 20 تا صفحه 28 . عنوان مقاله: شناسايي ترکيبهاي شيميايي و بررسي اثر ضد ميکروبي اسانس بذر زيره (.Bunium persicum Boiss) نویسندگان: مقتدر محمد*, ايرج منصوري عبدالرضا, سالاري حسن, فرهمند آرميتا آدرس: * مرکز بین المللی علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی چکیده: براي شناسايي ترکيبهاي شيميايي و بررسي اثر ضد ميکروبي، بذرهاي زيره (Bunium persicum Boiss.) از رويشگاه طبيعي آن در خرداد ماه 1385 از لاله زار کرمان جمع آوري شد و پس از تميز کردن بذرها، اسانس گيري با روش تقطير با آب انجام شد. بازده اسانس بذر زيره سياه 4.2% بود. ترکيبهاي موجود در اسانس با استفاده از کروماتوگرافي گازي تجزيه اي (GC) و گاز کروماتوگراف متصل به طيف سنج جرمي (GC/MS) مورد شناسايي قرار گرفت. با توجه به نتايج بدست آمده، 26 ترکيب در اسانس زيره (Bunium persicum) مورد شناسايي قرار گرفت که 99.7% اسانس را به خود اختصاص دادند. در ميان ترکيبهاي شناسايي شده به ترتيب ترکيبهاي گاما-ترپينن-7-آل (26.91%)، کومين آلدئيد (23.3%) و گاما-ترپينن (22.0%) بالاترين مقدار را به خود اختصاص دادند. از ساير ترکيبهاي اصلي مي توان از پارا-سيمن (7.3%)، 2-کارن-10-آل (6.9%) و ليمونن (4.8%) را نام برد. براي بررسي اثر ضد ميکروبي اسانس بر روي 9 سوش باکتري نيز با روش Disk diffusion که شامل دو نوع باکتري گرم مثبت (استافيلوکوکوس آرئوس و استافيلوکوکوس اپيدرميديس) و هفت نوع باکتري گرم منفي (سودوموناس آئروجينوزا، شيگلا فلکسنري، کلبسيلا پنوموني، سالمونلاتيفي، سراشيا مارسسنس و دو سوش اشرشياکلي) با اندازه گيري قطر هاله عدم رشد بررسي شد. نتايج نشان داد که اسانس زيره سياه مورد مطالعه داراي اثر ضد ميکروبي قابل توجهي مي باشد. با توجه به مقدار بالاي ترکيبهاي ترپينن و کومين آلدئيد موجود در اسانس با خواص ضد ميکروبي که دارند، از اسانس Bunium persicum مي توان جهت مقابله با ميکروبهاي بيماري زاي خاص استفاده کرد و جايگزين بي ضرر براي آنتي بيوتيک ها پيدا نمود. کلید واژه: .Bunium persicum Boiss(Q3)اثر ضد ميکروبي(Q3)اسانس(Q2)خواص دارويي(Q3)آناليز شيميايي(Q3) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: استافیلوکوکوس اپیدرمیدیسآویشن شیرازیانتروتوکسیناثرات ضد میکروبیذرتآویشنآویشن دناییزنیان ارجاعات: فلور رنگي ايرانبررسي اثرات ضد ميکروبي اسانس دو گونه مرزه (Satureja khuzistanica Jamzad و Satureja bachtiarica Bunge) در دو مرحله برداشت مقالات نشریه ای مرتبط: بررسي اثر کود دهي بر ترکيبات شيميايي اسانس زيره و فعاليت ضد ميکروبي آناستخراج و شناسايي ترکيبهاي شيميايي اسانس گياه .Salvia lachnocalyx Hedgeبررسي اثر ضد باکتريايي و خاصيت سينرژيستي اسانس سه گياه دارويي عليه برخي از پاتوژنهاي مهم مواد غذايي به روش ميکرودايلوشنشناسايي و مقايسه ترکيب هاي شيميايي اسانس زيره پارسي در سه رويشگاه مختلف استان کرمانبررسي مقايسه اي ترکيبهاي شيميايي اسانس نمونه زراعي و رويشگاهي گياه .Dracocephalum kotschyi Boiss مقالات همایشی مرتبط: معرفی، نحوه فعالیت و کاربرد اسانس های روغنی در مواد غذاییبررسی ترکیبات شیمیایی و خواص ضد میکروبی اسانس غنی از ایزوتیوسیانات گیاه گز روغنی Moringa peregrinaبررسی مقایسه ای ترکیبهای شیمیایی سه گونه Stachys S.laxa , S.pubescens and S. lanataمطالعه ترکیب شیمیایی و خصوصیت ضد میکروبی اسانس پونه کوهی علیه باکتری لیستریا مونوسیتوژنز در شرایط محیط آزمایشگاهیاثر زمان برداشت و روش استخراج بر کمیت و کیفیت اسانس Tanacetum Balsamita ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه بازدید یکساله 304 آخرین های بلاگ معرفی 10 موضوع داغ در بیست حوزه علمی بر اساس پایگاه مرکز اطلاعات علمیتست آنلاین کروناآشنایی با شاخص های hI ،hf و hm از خانواده شاخص هرشچطور مطالب را تنها در یک سایت خاص جستجو کنیمآموزش جستجوی تصویر در گوگلبرقراری پیوند میان ارجاعات درون متنی و آخر متن ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی