برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي عوامل اكولوژيكي موثر بر زرد شدن تاغزارهاي دست ‌كاشت ( مطالعه موردي در استان سمنان )

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان سمنان
 
چکیده: 
به منظور شناخت مهمترين عوامل موثر بر زردي و پژمردگي تاغ‌ هاي دست‌ كاشت، مطالعه برخي عوامل اساسي اكولوژيكي در منطقه محسن ‌آباد گرمسار به‌ عنوان منطقه ‏اي با تاغزار دست‌ كاشت و منطقه چاه جام شاهرود با تاغزار طبيعي انجام شد. در روش تحقيق، بررسي شرايط موجود تاغزارهاي طبيعي و دست‌ كاشت استان و انجام مطالعه فنولوژي، خاك شناسي، هواشناسي، تعيين قوه‌ ناميه بذرها در سالهاي مختلف، تعيين درصد رطوبت و ماده خشك در سرشاخه ‌هاي پايه‌ هاي سبز، پژمرده و زرد كامل، براي تعيين نقش عوامل ياد شده در زردي تاغ ‌ها، پيش‌ بيني شد. نتايج بدست آمده از مطالعه تاغزار دست ‌كاشت با شرايط تاغزارهاي طبيعي مقايسه شده است. بر اساس اين نتايج، بارندگي و درجه حرارت نقش مستقيم بر رشد و بذر دهي درختچه ‌هاي تاغ دارد. مهمترين عوامل موثر بر زرد شدن تاغ ‌ها علاوه بر شرايط آب و هوايي، كمبود عناصر تبادلي و مغذي در خاك، بافت نامساعد خاك و نزديكي فواصل درختان و درختچه‌ ها كه سبب ايجاد رقابت درون گروهي شديدي شده، شناسايي شد. وجود تك‌ پايه‌ هاي تاغ سرسبز و شاداب در بين گروهي از تاغ‌ هاي زرد و خشك و پژمرده به علت مقاومت ژنتيكي آنها بوده و احتمالا از گونه‌ هاي بومي كويرهاي مركزي ايران هستند.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 149
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی