برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي مقايسه اي توليد كشمش به وسيله خشک كن خورشيدي و ساير روشهاي خشک کردن

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
 
چکیده: 

در سالهاي اخير توجه روز افزوني به کاربرد خشک کن هاي خورشيدي معطوف گرديده است. اين مساله بخصوص با در نظرگرفتن جنبه هاي اقتصادي و اکولوژيکي و افزايش قيمت سوخت اهميت بيشتري پيدا مي کند. هدف از اين پژوهش مقايسه کيفيت کشمش هاي توليدي بوسيله پنج روش مختلف خشک کردن بود. در ابتدا فرآيند مقدماتي خشک کردن شامل فرو بردن در محلول قليايي داغ و دادن گاز گوگرد بر روي انگورها از واريته عسکري انجام شد، سپس انگورها با استفاده از پنج روش خشک شدند، روشها شامل خشک کردن آفتابي، خشک کردن در سايه، خشک کردن در خشک کن صنعتي کابينتي و دو روش متفاوت با استفاده از خشک کن خورشيدي تحت عنوان مختلط و غير مستقيم بودند. کمترين زمان خشک کردن مربوط به خشک کن صنعتي بود، اما خشک کن هاي خورشيدي مختلط و غير مستقيم نيز از اين لحاظ کارايي بهتري از خشک کردن آفتابي و خشک کردن در سايه نشان دادند. ميزان رطوبت، اسيديته، خصوصيات حسي (شامل رنگ، بافت، عطر و طعم و پذيرش کلي) و مشخصات ميکروبي کشمش هاي توليدي تعيين و مورد مقايسه قرار گرفت. همچنين بافت نمونه هاي کشمش بوسيله دستگاه ارزيابي بافت و رنگ آنها توسط يک روش جديد تصويربرداري ديجيتالي مخصوص اندازه گيري رنگ محصولات غذايي، اندازه گيري و ارزيابي شد. نتايج اين پژوهش نشان داد که خشک کن هاي خورشيدي نه تنها مي توانند کشمش هايي مشابه کشمش هاي تهيه شده درساير روشهاي خشک کردن توليد کنند بلکه در مورد برخي از فاکتور هاي کيفي (مانند پذيرش کلي بوسيله مصرف کنندگان و يا رنگ) کشمش هاي توليدي توسط اين خشک کن ها نسبت به ساير روشهاي خشک کردن برتري دارند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

مصباحی، غ.، و زمردیان، ع.، و داداش زاده، م.، و فرحناکی، ع. (1385). بررسی مقایسه ای تولید کشمش به وسیله خشک کن خورشیدی و سایر روشهای خشک کردن. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, 2(2 (نیمه دوم)), 61-74. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=92061



Vancouver : کپی

مصباحی غلامرضا، زمردیان علی، داداش زاده مجتبی، فرحناکی عسگر. بررسی مقایسه ای تولید کشمش به وسیله خشک کن خورشیدی و سایر روشهای خشک کردن. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران. 1385 [cited 2021October25];2(2 (نیمه دوم)):61-74. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=92061



IEEE : کپی

مصباحی، غ.، زمردیان، ع.، داداش زاده، م.، فرحناکی، ع.، 1385. بررسی مقایسه ای تولید کشمش به وسیله خشک کن خورشیدی و سایر روشهای خشک کردن. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, [online] 2(2 (نیمه دوم)), pp.61-74. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=92061.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 622 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی