برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1387 , دوره  22 , شماره  1 ; از صفحه 23 تا صفحه 34 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير دبي هواي خشک کننده و نحوه خشک کردن بر روند کاهش رطوبت انگور در يک خشک کن خورشيدي کابينتي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه مکانیک ماشین‌های کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
 
چکیده: 
چکيده: خشک کردن توسط خورشيد از روشهاي معمول در حفاظت از محصولات کشاورزي در بيشتر کشورهاست. تحقيق حاضر يک ايده نسبتا جديد در نحوه به کار گيري انرژي خورشيد به عنوان منبع اصلي تامين انرژي خشک کن مي باشد، که در آن خشک کن خورشيدي با قابليت بکارگيري در دو حالت طراحي، ساخته و مورد ارزيابي قرار گرفته است. خشک کن مورد نظر از نوع کابينتي بوده که مي توان از آن به دو صورت مختلط و غيرمستقيم براي خشک کردن سبزيجات و ميوه جات استفاده کرد. جريان هوا در آن به صورت جابجايي اجباري برقرار مي گردد. جهت ارزيابي دستگاه از انگور به عنوان ماده مورد آزمايش براي خشک کردن به صورت لايه نازک استفاده گرديد. تاثير دبي هواي خشک کننده و نحوه بکارگيري خشك كن بر روند کاهش رطوبت انگور پهن شده بر روي سيني ها و نيز يكنواختي پروسه خشك شدن روي سيني ها و همچنين بين سيني ها مورد بررسي قرار گرفت. دبي هواي خشک کننده در سه سطح 0.171 و 0.126 و 0.085 متر مکعب بر ثانيه، نحوه استفاده از خشک كن که در دو سطح مختلط و غيرمستقيم و مکان هاي نمونه برداري که در پنج سطح بر روي سيني پاييني و سه سطح بر روي سيني بالايي و دو سطح سيني بالا و سيني پايين انتخاب گرديدند. اين آزمايش ها در ماه هاي مهر و آبان سال ١٣٨٤ در محل دانشكده كشاورزي دانشگاه شيراز صورت گرفته است. جهت انجام آزمايش ها انگورهاي واريته عسگري (خليلي) انتخاب شدند. متوسط رطوبت اوليه %78، متوسط رطوبت نهايي %15 و ميانگين زمان لازم براي خشك شدن چهار روز و هر روز به مدت ٦ ساعت، همچنين ميانگين شدت تابش انرژي خورشيد ٨٧٠ وات بر متر مربع ثبت گرديد. نتايج آماري نشان داد که دبي هواي خشک کننده و نحوه بکارگيري دستگاه براي خشک کردن انگور اثر معني داري بر کاهش رطوبت محصول پهن شده بر روي سيني ها دارد. اما اثر مکان نمونه برداري فقط در بين سيني ها اختلاف معني داري را نشان داده است و در داخل هر يک از سيني ها اختلاف معني داري وجود ندارد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

داداش زاده، م.، و زمردیان، ع.، و مصباحی، غ. (1387). تاثیر دبی هوای خشک کننده و نحوه خشک کردن بر روند کاهش رطوبت انگور در یک خشک کن خورشیدی کابینتی. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی), 22(1), 23-34. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=90950



Vancouver : کپی

داداش زاده مجتبی، زمردیان علی، مصباحی غلامرضا. تاثیر دبی هوای خشک کننده و نحوه خشک کردن بر روند کاهش رطوبت انگور در یک خشک کن خورشیدی کابینتی. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی). 1387 [cited 2021December05];22(1):23-34. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=90950



IEEE : کپی

داداش زاده، م.، زمردیان، ع.، مصباحی، غ.، 1387. تاثیر دبی هوای خشک کننده و نحوه خشک کردن بر روند کاهش رطوبت انگور در یک خشک کن خورشیدی کابینتی. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی), [online] 22(1), pp.23-34. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=90950.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 314 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی