4 SID.ir | بررسي مدت و شرايط نگهداري بر افت وزني و خصوصيات کيفي سيب زميني بذري
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي مدت و شرايط نگهداري بر افت وزني و خصوصيات کيفي سيب زميني بذري

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* بخش تحقیقات فنی و مهندسی و بخش تحقیقات چغندرقند، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمان
 
چکیده: 

هدف از اجراي اين مطالعه تعيين شرايط مناسب جهت افزايش عمر انباري سيب زميني بذري بود. در اين تحقيق ميزان ده تن از چهار رقم سيب زميني دزيره، کوزيما، پروونتو و مارفونا که در تاريخ بين 15 شهريور تا اوايل مهر ماه سال 1382 برداشت شده بودند انتخاب گرديد. پس از تفکيک مقدماتي، غده ها در جعبه هاي چوبي به ابعاد 28×33×52cm که در آنها عمل تهويه به خوبي صورت مي گرفت قرار داده شدند و پس از التيام دهي به مدت شش ماه در سردخانه با ميانگين دماي 4 درجه سانتيگراد و رطوبت نسبي 85-90 درصد و در انبار نيمه فني با ميانگين دماي 6.5oC و رطوبت نسبي 80-85 درصد نگهداري شدند. اندازه گيري افت رطوبتي، درصد مواد جامد محلول، ضريب جذب سولانين و درصد نشاسته بر روي آنها هر ماه يکبار انجام گرديد. ميزان ضريب جذب سولاتين و درصد نشاسته در نمونه هاي نگهداري شده در سردخانه کمتر از نمونه هاي نگهداري شده در انبار نيمه فني بود. ميزان افت وزني در سيب زميني نگهداري شده در سردخانه کمتر از انبار نيمه فني مشاهده گرديد. درصد نشاسته در دو رقم پروونتو و مارفونا از کوزيما و دزيره بيشتر بود. ميزان ضريب جذب سولانين در سردخانه در رقم کوزيما کمتر از بقيه ارقام بود. با گذشت زمان ضريب جذب سولانين در هر دو انبار افزايش پيدا کرد. ولي در سردخانه افزايش کمتري مشاهده شد. بيشترين درصد مواد جامد محلول را در نمونه ها در پنج يا شش ماه بعد از نگهداري و کمترين را در ماههاي اول به خود اختصاص دادند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 759
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی