برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1385 , دوره  20 , شماره  7 ; از صفحه 199 تا صفحه 205 .
 
عنوان مقاله: 

خصوصيات فيزيکي، ترکيب شيميايي و تجزيه پذيري تفاله خشک گوجه فرنگي در گوسفند بلوچي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

تفاله تر گوجه فرنگي در تابستان از 5 کارخانه توليد رب مشهد جمع آوري و در آفتاب خشک گرديد. خصوصيات فيزيکي و ترکيب شيميايي و تجزيه پذيري تفاله خشک گوجه فرنگي با روشهاي استاندارد و با استفاده از 4 راس گوسفند بلوچي داراي فيستول دائمي اندازه گيري شد. مقدار و نرخ توليد گاز تفاله گوجه فرنگي و اجزا آن به روش آزمايشگاهي تعيين شد. درصد پوسته و دانه در تفاله گوجه فرنگي بترتيب 57.5 و 42.5 درصد بود. وزن هزار دانه 0.05±3.20 گرم بود. درصد پروتئين خام، چربي خام و بخش غير محلول در شوينده خنثي (NDF) به ترتيب براي پوسته ها 17.31±0.95، 3.3±0.58 و 56.40±1.40 درصد، براي بخش دانه برابر 31.38±1.18، 15.56±0.58 و 50.50±0.50 درصد و براي مخلوط تفاله (پوسته + دانه) نيز بترتيب 22.29±0.29، 9.67±0.58 و 54.40±2.00 درصد بود. نتايج تجزيه پذيري تفاله گوجه فرنگي و اجزا آن به دو صورت آسياب شده و آسياب نشده در زمان هاي 0، 24، 48 و 72 ساعت به روش استفاده از کيسه هاي نايلوني نشان داد که بخش عمده تجزيه پذيري ماده خشک، پروتئين خام و NDF در 24 ساعت اول انکوباسيون انجام گرفت هر چند با نرخ کمتر اين روند تا 48 ساعت ادامه داشت. آسياب کردن باعث افزايش شديد تجزيه پذير تفاله و اجزا آن بويژه دانه شد. بيش از 85% پروتئين دانه و 83% پروتئين پوسته به فرم قابل تجزيه در شکمبه بود. نتايج حاصل از توليد گاز مطابق با يافته هاي تجزيه پذيري بود. در آزمايش جوانه زني هيچ دانه اي جوانه نزد که نشانگر از بين رفتن قوه ناميه دانه تحت تاثير حرارت در فرايند اعمال شده است. نتايج اين آزمايش نشان داد ارزش غذايي اين توليد فرعي بويژه پروتئين آن مي تواند با اعمال روش هاي مناسب بصورت معني دار بهبود يابد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

ولی زاده، ر.، و صفری، ر.، و افتخاری شاهرودی، ف.، و طهمورث پور، م.، و مرعشی، س. (1385). خصوصیات فیزیکی, ترکیب شیمیایی و تجزیه پذیری تفاله خشک گوجه فرنگی در گوسفند بلوچی. علوم و صنایع کشاورزی, 20(7), 199-205. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=90316



Vancouver : کپی

ولی زاده رضا، صفری رشید، افتخاری شاهرودی فریدون، طهمورث پور مجتبی، مرعشی سیدحسن. خصوصیات فیزیکی, ترکیب شیمیایی و تجزیه پذیری تفاله خشک گوجه فرنگی در گوسفند بلوچی. علوم و صنایع کشاورزی. 1385 [cited 2021June19];20(7):199-205. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=90316



IEEE : کپی

ولی زاده، ر.، صفری، ر.، افتخاری شاهرودی، ف.، طهمورث پور، م.، مرعشی، س.، 1385. خصوصیات فیزیکی, ترکیب شیمیایی و تجزیه پذیری تفاله خشک گوجه فرنگی در گوسفند بلوچی. علوم و صنایع کشاورزی, [online] 20(7), pp.199-205. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=90316.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 327 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی