برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1385 , دوره  20 , شماره  7 ; از صفحه 13 تا صفحه 24 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر بسته بندي و انبارماني بر ميزان تغييرات قندها و اسيدهاي آلي دو رقم کيوي (هايوارد و آبوت) با روش کروماتوگرافي مايع با کارايي بالا

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

به منظور مطالعه اثربسته بندي و انبار ماني بر ميزان تغييرات قندها و اسيدهاي آلي کيوي، دو رقم هايوارد و آبوت با کيفيت مطلوب و برداشت به موقع و صحيح از منطقه ولي آباد تنکابن تهيه و خريداري شد. پس از درجه بندي و انتخاب ميوه هاي سالم، در صندوق هاي چوبي، کارتن مقوايي و کيسه هاي پلي اتيليني با دانسيته کم بسته بندي شده و در دماي صفر درجه سانتي گراد و رطوبت نسبي 95-90 درصد به مدت 6 ماه نگهداري شد. از هر بسته بندي، به طور کاملا تصادفي، طي فواصل زماني (3±30 روز) در طي مدت انبارداري (6 ماه) نمونه برداري صورت پذيرفت و ميزان قندهاي اصلي ساکارز، گلوکز و فروکتوز و اسيدهاي آلي سيتريک و ال-ماليک به روش کروماتوگرافي مايع با کارايي بالا (HPLC) اندازه گيري شده و سپس نتايج بدست آمده با افزايش فاکتوريل در قالب طرح کاملا تصادفي نامتعادل آناليز و مقايسه ميانگين ها به روش آزمون چند دامنه اي دانکن صورت پذيرفت. ارزيابي قندهاي ساکارز، گلوکز و فروکتوز نشان داد که ميزان اين سه قند در مدت زمان انبارماني براي نمونه هاي رقم هايوارد بيشتر از رقم آبوت است. مقدار گلوکز و فروکتوز در هر سه نوع بسته بندي و هر دو نوع رقم با پيشرفت دوره انبار ماني افزايش يافت و مقدار ساکارز در هر رقم تا ماه اول افزايش يافته و پس از آن در رقم هايوارد به تدريج و در رقم آبوت به سرعت کاهش يافت. ارزيابي اسيدهاي آلي نيز نشان داد که اسيدآلي غالب در نمونه هاي هر دو رقم اسيد سيتريک است. ميزان اسيد سيتريک در هر سه نوع بسته بندي در رقم هايوارد به تدريج و در رقم آبوت به سرعت کاهش يافت و مقدار آن تا ماه دوم انبارماني در رقم آبوت و پس از آن در رقم هايوارد بيشتر بود. مقدا اسيد ال-ماليک در هر سه نوع بسته بندي و هر دو نوع رقم با پيشرفت دوره انبارماني به تدريج کاهش يافت.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

روزبه نصیرایی، ل.، و دخانی، ش.، و شاهدی باغ خندان، م.، و شکرانی، ر. (1385). بررسی اثر بسته بندی و انبارمانی بر میزان تغییرات قندها و اسیدهای آلی دو رقم کیوی (هایوارد و آبوت) با روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا. علوم و صنایع کشاورزی, 20(7), 13-24. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=90297



Vancouver : کپی

روزبه نصیرایی لیلا، دخانی شهرام، شاهدی باغ خندان محمد، شکرانی رضا. بررسی اثر بسته بندی و انبارمانی بر میزان تغییرات قندها و اسیدهای آلی دو رقم کیوی (هایوارد و آبوت) با روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا. علوم و صنایع کشاورزی. 1385 [cited 2021September24];20(7):13-24. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=90297



IEEE : کپی

روزبه نصیرایی، ل.، دخانی، ش.، شاهدی باغ خندان، م.، شکرانی، ر.، 1385. بررسی اثر بسته بندی و انبارمانی بر میزان تغییرات قندها و اسیدهای آلی دو رقم کیوی (هایوارد و آبوت) با روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا. علوم و صنایع کشاورزی, [online] 20(7), pp.13-24. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=90297.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 113 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی