برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي ارتباط بين مشخصات فردي و نوع رژيم غذايي مصرفي و بروز کيست‌ هاي تخمداني غير سرطاني

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* همدان، دانشگاه آزاد اسلامی
 
چکیده: 

مقدمه: کيست هاي تخمداني غيرسرطاني، شايع ترين کيست هايي هستند که در زنان، بروز مي نمايند. هدف اصلي اين پژوهش، بررسي شايع ترين عوامل موثر در پيدايش کيست هاي تخمداني غيرسرطاني در نواحي مختلف استان همدان، بوده است.
روش کار: اين تحقيق، به صورت گذشته نگر، ابتدا به بررسي 430 پرونده پزشکي افرادي که طي سالهاي 85-1380 در استان همدان مبتلا به کيست هاي تخمداني غيرسرطاني بوده اند، پرداخته و آنگاه با حذف پرونده هاي ناقص، نتايج حاصل از بررسي 384 نمونه مبتلا با استفاده از آزمون هاي تي تست و مربع کاي، مورد تجزيه و تحليل آماري قرار گرفتند
.
يافته ها: فراواني فنوتيپ گروه هاي خوني
ABO در مبتلايان به کيست هاي تخمداني در مقايسه با جمعيت نرمال، تفاوت معناداري نداشت. ميانگين سن در مبتلايان به کيست هاي تخمداني فوليکولي، جسم زرد و درموييد به ترتيب برابر 31.94، 31.34 و 32.5 سال بود. تاريخچه خانوادگي ابتلا به کيست تخمداني در 30.3% از مبتلايان و تاريخچه تنش هاي رواني و رخدادهاي آزاردهنده در 61.2% از مبتلايان، مشاهده گرديد. ميانگين مصرف گروه غذايي گوشت ها و گروه غذايي غلات در افراد مبتلا، نسبت به ميانگين استاندارد حداقل مصرف مورد نياز، کمتر بود (p<0.05).
نتيجه گيري: بروز کيست هاي تخمداني عمدتا در سن توليد مثلي شايع بوده، زمينه هاي ژنتيکي و تاريخچه خانوادگي، بيماري هاي زمينه اي به ويژه اختلالات تيروييد و به طور خاص تنش هاي رواني از مهم ترين علل پيدايش کيست هاي تخمداني در مبتلايان بوده است. از سويي، مصرف کم غلات و گوشت نيز احتمالا در پيدايش کيست هاي تخمداني موثر بوده است
.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 116
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی