4 SID.ir | مطالعه اثرات سطوح مختلف جو بدون پوشينه بر فلورميكروبي روده هاي كور جوجه هاي گوشتي
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

مطالعه اثرات سطوح مختلف جو بدون پوشينه بر فلورميكروبي روده هاي كور جوجه هاي گوشتي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران، ایران
 
چکیده: 

جو بدون پوشينه حاوي مقادير بيشتري از پلي ساكاريدهاي غيرنشاسته اي محلول در مقايسه با جو معمولي است. سطوح بالاي پلي ساكاريدهاي غيرنشاسته اي محلول در جيره طيور، اثرات ضد تغذيه اي دارد و فلور ميكروبي مجراي گوارش نقش زيادي در بروز خصوصيات ضد تغذيه اي اين تركيبات ايفا مي نمايد. لذا اين تحقيق به منظور بررسي تغييرات جمعيت گونه هاي باكتريايي موجود در روده هاي كور جوجه هاي گوشتي در اثر تغذيه جيره هاي حاوي سطوح مختلف جو بدون پوشينه انجام گرفت. تعداد 240 قطعه جوجه گوشتي نر يك روزه از سويه آربورايكرز به طور تصادفي در چهار گروه 60 قطعه اي و با سه تكرار (20 قطعه جوجه در هر تكرار) داخل پن هاي آزمايشي توزيع گرديدند. تيمارهاي آزمايشي شامل جيره هايي با سطوح صفر، 10، 20 و 30 درصد جو بدون پوشينه بود. سطوح مختلف جو بدون پوشينه در جيره در دوره آغازين بر كل جمعيت باكتريايي و همچنين جمعيت گونه هاي اشريشياكلي، لاكتوباسيل ها و كلستريديوم ها در روده هاي كور معني داري نبود ولي جمعيت لاكتوباسيل هاي موجود در روده هاي كور جوجه هاي گوشتي در سن 49 روزگي، با افزايش سطح جو بدون پوشينه در جيره افزايش يافت (p<0.05). نتايج حاصل از اين آزمايش نشان داد كه جمعيت باكتريايي موجود در روده هاي كور، با تغذيه جيره هايي با سطوح مختلف جو بدون پوشينه تغيير مي نمايد. اين تغيير با افزايش سن بارزتر شده و در راستاي كاهش جمعيت باكتري هاي مضر (كلستريديوم ها) و افزايش گونه هاي مفيد (لاكتوباسيل ها) مي باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 85
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی