4 SID.ir | اثر تجويز خوراکي (سيستميک) ميوه سنجد (.Elaeagnus angustifolia L) بر روي ترشح تحريک شده اسيد معده حيوان بي هوش و اسيد پايه حيوان به هوش
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

اثر تجويز خوراکي (سيستميک) ميوه سنجد (.Elaeagnus angustifolia L) بر روي ترشح تحريک شده اسيد معده حيوان بي هوش و اسيد پايه حيوان به هوش

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* تهران، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دانشکده پزشکی، گروه فیزیولوژی
 
چکیده: 

مقدمه: شواهد چندي نشان مي دهند که ميوه گياه سنجد داراي مصارف متعدد پزشکي مانند فعاليت ضد زخم معده را دارا مي باشد. مطالعه اخير ما نشان مي دهد که تجويز داخل معدي ميوه E.A. ترشح اسيد معده ناشي از کرباکول را به طور کامل مهار مي نمايد.
هدف: بنابراين هدف از مطالعه حاضر ارزيابي نقش خوراکي (سيستميک) تجويز ميوه سنجد بر روي ترشح تحريک شده اسيد ناشي از کرباکول است. هم چنين فرض نموديم که ميوه سنجد ممکن است در کنترل ترشح اسيد پايه و حجم شيره معده نقش داشته باشد. به اين دليل اثر عصاره آبي ميوه سنجد را نيز بر روي ترشح اسيد معده در حيوان به هوش بررسي نموديم
.
روش بررسي: در اين مطالعه از روش
pylorus ligation استفاده شد. به طور خلاصه، پس از بيهوش کردن حيوان، دو کانول از طريق مري جهت شستشوي معده و از محل اتصال دئودنوم – پيلور جهت جمع آوري شيره معده وارد معده شدند. انفوزيون کرباکول از طريق وريد ژوگولار صورت گرفت و نمونه ها به فواصل ده دقيقه جمع آوري و با سود 0.01 نرمال تيتر شدند. به منظور بررسي اثر عصاره ميوه سنجد روي ترشح اسيد پايه، تمام آزمايش ها در حيوانات به هوش صورت گرفت که عصاره و يا سالين را 1.5 ساعت قبل از pylorus ligation دريافت کــرده بودند. ليگاسيــــون پيلــــور تحت بيهوشي خفيف با اتر صورت مي گرفت.
2.5 ساعت پس از دريافت دارو، معده خارج و شيره آن اندازه گيري و اسيد کل نيز طبق روش فوق تيتر مي شد. آناليز آماري توسط آناليز واريانس صورت گرفته و نقاط معني دار توسط تست Tukey انجام مي شد.
نتايج: نتايج ما نشان داد که عصاره خوراکي ميوه سنجد به طور وابسته به دوز سبب کاهش ترشح اسيد ناشي از کرباکول مي شود. ترشح تحريک شده اسيد توسط دوز
600mg/kg عصاره حدودا 50 درصد کاهش يافت که اين کاهش تا پايان آزمايش ادامه يافت. تجويز خوراکي عصاره در حيوان به هوش نشان داد که دارو به طور معني داري حجم شيره و اسيد معده را در شرايط پايه افزايش مي دهد و اين اثر در دوز 1200mg/kg مشاهده مي شود و دوزهاي پايين تر اثر معني داري نسبت به گروه کنترل ندارد.
نتيجه گيري: نتايج ما پيشنهاد مي نمايد که تجويز خوراکي عصاره ميوه سنجد داراي عمل ضدترشحي بر روي ترشح تحريک شده اسيد ناشي از سيستم کلي نرژيک است. اين احتمال وجود دارد که اين اثر مهاري، توسط سيستم عصبي کلي نرژيک و يا سلول هاي غيرعصبي ميانجي شود. نتايج، هم چنين پيشنهاد مي کند که تجويز خوراکي عصاره در دوزهاي پايين اثري بر ترشح اسيد پايه ندارد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 224
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی