برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1387 , دوره  8 , شماره  29 ; از صفحه 114 تا صفحه 122 .
 
عنوان مقاله: 

مطالعه رفتار باکتري ليستريامونوسيتوژنز در طي روند توليد پنير سفيد ايراني تحت تاثير اسانس آويشن شيرازي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* تهران، خیابان آزادی، دانشکده دامپزشکی، گروه بهداشت مواد غذایی
 
چکیده: 

مقدمه: گزارش هاي بسياري درباره جداسازي ليستريا مونوسيتزژنز از انواع پنيرها موجود است. کاربرد نگهدارنده هاي طبيعي از جمله اسانس آويشن شيرازي در کاهش اين آلودگي موثر مي باشد .
هدف: هدف از اين تحقيق بررسي اثر ضد ليستريايي اسانس آويشن شيرازي بر رفتار باکتري ليستريا مونوسيتوژنز تحت شرايط توليد پنير سفيد ايراني است
.
روش بررسي: روش هاي به کار رفته در اين تحقيق مشتمل بر تهيه گياه، استخراج اسانس و آناليز آن، تهيه ميزان تلقيح باکتريايي، توليد پنيرهاي حاوي باکتري ليستريا و غلظت هاي مختلف اسانس آويشن شيرازي (صفر، 50، 150 و
300ppm)، آزمايش ها ميكروبي و شيميايي از نمونه هاي پنير و بالاخره تحليل آماري نتايج مي باشد.
نتايج: نتايج نشان داد که آويشن شيرازي تاثير معني داري بر تغييرات
pH در نمونه هاي پنير نداشت (P<0.05). هم چنين با افزايش غلظت اسانس مزبور در نمونه هاي پنير، لگاريتم تعداد باکتري ها کاهش يافت. به طوري که کاهش رشد باکتري ها تحت تاثير غلظت هاي 150ppm و 300 در پنيرها در مقايسه با نمونه هاي فاقد آويشن معني دار بود (P<0.05).
نتيجه گيري: يافته هاي اين پژوهش نشانگر اثرات بالقوه خوب آويشن شيرازي در پنير به عنوان يک ماده ضد ليستريايي بود. کاربرد غلظت 150ppm آويشن شيرازي در پنير سفيد ايراني، مي تواند سبب سلامت اين فرآورده با حفظ اثرات مفيد ارگانولپتيکي و کاهش رشد باکتري ليستريا در پنير شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

مشاک، ز.، و مرادی، ب.، و آخوندزاده بستی، ا.، و عباسی فر، آ.، و گندمی نصرآبادی، ح. (1387). مطالعه رفتار باکتری لیستریامونوسیتوژنز در طی روند تولید پنیر سفید ایرانی تحت تاثیر اسانس آویشن شیرازی. گیاهان دارویی, 8(29), 114-122. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=89913



Vancouver : کپی

مشاک زهره، مرادی بیژن، آخوندزاده بستی افشین، عباسی فر آرش، گندمی نصرآبادی حسن. مطالعه رفتار باکتری لیستریامونوسیتوژنز در طی روند تولید پنیر سفید ایرانی تحت تاثیر اسانس آویشن شیرازی. گیاهان دارویی. 1387 [cited 2021October27];8(29):114-122. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=89913



IEEE : کپی

مشاک، ز.، مرادی، ب.، آخوندزاده بستی، ا.، عباسی فر، آ.، گندمی نصرآبادی، ح.، 1387. مطالعه رفتار باکتری لیستریامونوسیتوژنز در طی روند تولید پنیر سفید ایرانی تحت تاثیر اسانس آویشن شیرازی. گیاهان دارویی, [online] 8(29), pp.114-122. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=89913.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 107 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی