برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثرات عصاره آبي برگ و ميوه کرچک بر جوانه زني بذر و رشد گياهچه و ازدياد باکتري و قارچ

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* بخش زیست شناسی، دانشگاه شیراز
 
چکیده: 

کرچک با نام علمي Ricinus communis گياهان سمي مي باشد که مي توان از سم طبيعي آن در علف کش ها و يا ضدعفوني سطوح استفاده نمود. در بررسي حاضر، ابتدا اثر عصاره آبي برگ و ميوه کرچک با غلظت هاي 0، 2.5، 5 و 10 درصد بر جوانه زني و رشد گياهچه گندم و لوبياي چشم بلبلي مورد آزمايش قرار گرفت. سپس اثر غلظت 100 درصد عصاره برگ و ميوه کرچک بر روي 4 گونه باکتري و 2 گونه قارچ مطالعه گرديد. آزمايش با طرح آماري فاکتوريل در قالب بلوک هاي کامل تصادفي در سه تکرار و مقايسه ميانگين ها با آزمون دانکن در سطح 0.05 صورت گرفت. نتايج نشان داد که عصاره برگ و ميوه کرچک با غلظت 2.5 درصد، به طور معني داري جوانه زني گندم و لوبيا چشم بلبلي را کاهش داده است. عصاره برگ و ميوه کرچک طول ريشه چه و ساقه چه گندم و همچنين طول محور زير لپه و بالاي لپه لوبياي چشم بلبلي و وزن خشک آنها را کاهش داد، اما اثر عصاره برگ کرچک در همه موارد بيشتر از ميوه آن مي باشد و اثر عصاره برگ بر گياهچه گندم بعنوان گياه تک لپه بيشتر از لوبياي چشم بلبلي به عنوان گياه دو لپه است، لذا شايد بتوان از غلظت هاي مناسبي از عصاره برگ به عنوان علف کش استفاده کرد. نتايج نشان مي دهد که عصاره برگ و ميوه کرچک اثر معني داري در جلوگيري از رشد 4 گونه باکتري مورد آزمايش ندارد و از 2 گونه قارچ آزمايش شد. عصاره ميوه کرچک از رشد گونه Saccharomyces cerevisiae به طور معني داري ممانعت مي نمايد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 170
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی