برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
آذر و دي 1387 , دوره  15 , شماره  5 ; از صفحه 132 تا صفحه 138 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي تاثير سطوح مختلف ويتامين هاي E و C در رقيق كننده هاي شير و تريس بر خصوصيات اسپرم قوچ آتاباي در شرايط منجمد

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گرگان
 
چکیده: 

هدف از اين مطالعه بررسي تاثير سطوح مختلف ويتامين هاي E و C در رقيق کننده هاي شير و تريس بر خصوصيات اسپرم قوچ آتاباي در شرايط منجمد بود. مني از شش راس قوچ آتاباي با استفاده از مهبل مصنوعي جمع آوري گرديد و سپس نمونه هاي مناسب با هم مخلوط شدند. نمونه هاي مني تحت تاثير تيمارهاي مختلف در رقيق کننده هاي شير و تريس قرار گرفتند و خصوصيات اسپرم ها، شامل درصد اسپرم هاي متحرک و زنده به وسيله ميکروسکوپ الکترونيکي مورد ارزيابي قرار گرفت. اين آزمايش به صورت فاکتوريل 3×3 در قالب طرح کاملا تصادفي انجام شد. عامل اول، سطوح مختلف ويتامين E ؛(۰، ۳۰ و ۶۰ ميکروگرم در ميلي ليتر) و عامل دوم، سطوح مختلف ويتامين C؛(  ۱۵۰ ،۰و 300 ميکروگرم در ميلي ليتر) بودند. نتايج اين آزمايش نشان داد که تاثير ويتامين E بر درصد تحرک و زنده ماني اسپرم ها در رقيق کننده هاي شير و تريس معني دار بود (01/۰>P). تاثير ويتامين C بر درصد تحرک و زنده ماني اسپرم ها در رقيق کننده هاي شير و تريس معني دار نبود (05/۰>P) مقايسه ميانگين ها بر اساس آزمون دانکن نشان داد که بيشترين درصد تحرک اسپرم در رقيق كننده هاي شير (085/0±45/46) و يا تريس (۰.۰۸۷±۴۸.۴۸) در سطح 30 ميکروگرم در ميلي ليتر ويتامين E به دست آمد. بنابراين بر اساس نتايج اين آزمايش به منظور نگهداري اسپرم قوچ آتاباي در شرايط منجمد استفاده از ويتامين 30) E ميکروگرم در ميلي ليتر) در رقيق کننده هاي شير و يا تريس توصيه مي شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

پری زادیان کاوان، ب.، و جعفری آهنگری، ی.، و زره داران، س. (1387). بررسی تاثیر سطوح مختلف ویتامین های E و C در رقیق کننده های شیر و تریس بر خصوصیات اسپرم قوچ آتابای در شرایط منجمد. علوم کشاورزی و منابع طبیعی, 15(5), 132-138. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=87669



Vancouver : کپی

پری زادیان کاوان بهمن، جعفری آهنگری یوسف، زره داران سعید. بررسی تاثیر سطوح مختلف ویتامین های E و C در رقیق کننده های شیر و تریس بر خصوصیات اسپرم قوچ آتابای در شرایط منجمد. علوم کشاورزی و منابع طبیعی. 1387 [cited 2021September25];15(5):132-138. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=87669



IEEE : کپی

پری زادیان کاوان، ب.، جعفری آهنگری، ی.، زره داران، س.، 1387. بررسی تاثیر سطوح مختلف ویتامین های E و C در رقیق کننده های شیر و تریس بر خصوصیات اسپرم قوچ آتابای در شرایط منجمد. علوم کشاورزی و منابع طبیعی, [online] 15(5), pp.132-138. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=87669.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 128 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی