برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
آذر و دي 1387 , دوره  15 , شماره  5 ; از صفحه 123 تا صفحه 131 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير سطوح مختلف ويتامين هاي E و C در رقيق کننده هاي شير و تريس بر خصوصيات اسپرم قوچ آتاباي در شرايط مايع

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
 
چکیده: 

هدف از اين مطالعه بررسي تاثير سطوح مختلف ويتامين هاي E و C در رقيق کننده هاي شير و تريس بر خصوصيات اسپرم قوچ آتاباي در شرايط مايع بود. مني از شش راس قوچ جمع آوري و بلافاصله با هم مخلوط شدند. نمونه هاي مني در رقيق کننده هاي شير و تريس تيمارهاي مختلف را دريافت نمودند. خصوصيات اسپرم، شامل درصد اسپرم هاي متحرک و زنده مورد ارزيابي قرار گرفتند. اين آزمايش به صورت فاکتوريل 5×3×3 با استفاده از طرح کاملا تصادفي انجام شد. تيمارها شامل سطوح مختلف ويتامين E (صفر، 30 و 60 ميکروگرم در ميلي ليتر)، ويتامين C (صفر، 150 و 300 ميکروگرم در ميلي ليتر) و زمان هاي مختلف نگهداري (صفر، 4، 8، 12 و 24 ساعت) بودند. نتايج نشان داد که تاثير ويتامين E بر درصد تحرک و زنده ماني اسپرم ها در رقيق کننده هاي شير و تريس معني دار بود (01/0>P). تاثير ويتامين C بر درصد تحرک اسپرم ها در رقيق کننده تريس معني دار بود (05/0>P). اثر زمان هاي مختلف نگهداري (صفر، 4، 8، 12 و 24 ساعت) بر درصد تحرک و زنده ماني اسپرم ها در رقيق کننده هاي شير و تريس معني دار بودند (01/0>P). مقايسه ميانگين بر اساس آزمون دانکن نشان داد که بيشترين درصد تحرک (42/69 درصد) و زنده ماني اسپرم ها (62/71 درصد) در رقيق کننده تريس حاوي 30 ميکروگرم در ميلي ليتر ويتامين E، بدست مي آيد. بنابراين به منظور نگهداري اسپرم قوچ آتاباي در شرايط مايع استفاده از ويتامين هاي E و C در رقيق کننده تريس و استفاده از ويتامين E در رقيق کننده شير توصيه مي شود.  

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

پری زادیان کاوان، ب.، و جعفری آهنگری، ی.، و زره داران، س. (1387). تاثیر سطوح مختلف ویتامین های E و C در رقیق کننده های شیر و تریس بر خصوصیات اسپرم قوچ آتابای در شرایط مایع. علوم کشاورزی و منابع طبیعی, 15(5), 123-131. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=87647



Vancouver : کپی

پری زادیان کاوان بهمن، جعفری آهنگری یوسف، زره داران سعید. تاثیر سطوح مختلف ویتامین های E و C در رقیق کننده های شیر و تریس بر خصوصیات اسپرم قوچ آتابای در شرایط مایع. علوم کشاورزی و منابع طبیعی. 1387 [cited 2021September27];15(5):123-131. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=87647



IEEE : کپی

پری زادیان کاوان، ب.، جعفری آهنگری، ی.، زره داران، س.، 1387. تاثیر سطوح مختلف ویتامین های E و C در رقیق کننده های شیر و تریس بر خصوصیات اسپرم قوچ آتابای در شرایط مایع. علوم کشاورزی و منابع طبیعی, [online] 15(5), pp.123-131. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=87647.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 120 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی