برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
آذر و دي 1387 , دوره  15 , شماره  5 ; از صفحه 114 تا صفحه 122 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثرات ال كارنيتين در جيره هاي با مقادير متفاوت پروتئين بر عملكرد و فراسنجه هاي خوني در جوجه هاي گوشتي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامی، مرکز آموزش عالی گنبد
 
چکیده: 

اين آزمايش جهت بررسي اثر مكمل ال كارنيتين در جيره هاي با سطوح متفاوت پروتئين بر عملكرد، تركيب لاشه و مقادير فراسنجه هاي خوني جوجه هاي گوشتي انجام شد. براي اين منظور دو جيره غذايي پايه شامل جيره با پروتئين متعادل و جيره كم پروتئين براي هر يك از دوره هاي آغازين و رشد بر اساس توصيه هاي NRC,1994 تهيه شد. در دوره آغازين جيره با پروتئين متعادل داراي انرژي 2900 کيلوکالري در کيلوگرم و پروتئين خام 84/20 درصد و جيره كم پروتئين داراي انرژي 2968 کيلوکالري در کيلوگرم و پروتئين خام 76/18 درصد بود. در دوره رشد جيره با پروتئين متعادل داراي انرژي 3000 کيلوکالري در کيلوگرم و پروتئين خام 75/18 درصد و جيره كم پروتئين داراي انرژي 3061 کيلوکالري در کيلوگرم و پروتئين خام 88/16 درصد بود. سپس هر يك از جيره هاي پايه با مقادير متفاوتي از ال كارنيتين نيز مكمل و به 360 قطعه جوجه گوشتي سويه تجاري راس 308 تغذيه شدند. جوجه ها براي مدت 42 روز بر روي بستر پوشالي پرورش داده شدند. داده هاي آزمايش در قالب طرح كاملا تصادفي با آرايش فاكتوريل 3×2 شامل 2 سطح پروتئين (جيره با پروتئين متعادل و جيره كم پروتئين) و 3 سطح ال كارنيتين (صفر، 125 و 250 ميلي گرم در كيلوگرم) تجزيه واريانس شدند. به هر يك از 6 تيمار آزمايشي تعداد 4 تكرار متشكل از 15 قطعه جوجه گوشتي اختصاص يافت. نتايج آزمايش نشان داد استفاده از جيره كم پروتئين سبب كاهش معني دار وزن بدن و افزايش چربي حفره بطني جوجه هاي گوشتي شد (05/0>P) استفاده از مكمل ال كارنيتين به مقدار 125 ميلي گرم در كيلوگرم خوراك افزايش معني دار افزايش وزن بدن و راندمان لاشه قابل طبخ جوجه هاي گوشتي شد (05/0>P) كاهش سطح پروتئين جيره و همچنين استفاده از مكمل ال كارنيتين در جيره بر غلظت كلسترول، پروتئين كل، آلبومين، تري گليسريد، گلوكز و اسيد اوريك خون جوجه هاي گوشتي تاثير معني دار نداشت.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

تراز، ز.، و دستار، ب. (1387). بررسی اثرات ال کارنیتین در جیره های با مقادیر متفاوت پروتئین بر عملکرد و فراسنجه های خونی در جوجه های گوشتی. علوم کشاورزی و منابع طبیعی, 15(5), 114-122. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=87638



Vancouver : کپی

تراز زهرا، دستار بهروز. بررسی اثرات ال کارنیتین در جیره های با مقادیر متفاوت پروتئین بر عملکرد و فراسنجه های خونی در جوجه های گوشتی. علوم کشاورزی و منابع طبیعی. 1387 [cited 2021September25];15(5):114-122. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=87638



IEEE : کپی

تراز، ز.، دستار، ب.، 1387. بررسی اثرات ال کارنیتین در جیره های با مقادیر متفاوت پروتئین بر عملکرد و فراسنجه های خونی در جوجه های گوشتی. علوم کشاورزی و منابع طبیعی, [online] 15(5), pp.114-122. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=87638.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 195 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی