برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

ارزيابي اثر عصاره آبي ميوه گياه زيره سبز بر درد محيطي حاد در مدل موش كوچك آزمايشگاهي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* سمنان، دانشگاه علوم پزشکی، دانشکده پزشکی، مرکز تحقیقات فیزیولوژی
 
چکیده: 

زمينه و هدف: زيره از گياهاني است كه در طب سنتي از عصاره آن در درمان تشنج، صرع و برخي دردهاي احشايي استفاده شده است، اما در خصوص اثرات ضد دردي محيطي زيره در حيوانات آزمايشگاهي گزارش مدوني وجود ندارد. بنابراين هدف اين پژوهش تعيين اثرات تزريق داخل صفاقي عصاره آبي ميوه گياه زيره سبز بر درد محيطي حاد در آزمون هاي Tail flick (TF) و Hot plate (HP) در موش سوري بوده است.
مواد و روش ها: اين مطالعه به صورت تجربي بر روي 56 سر موش سوري نر (در 8 گروه 7 تايي) از نژاد آلبينو با وزن 25 تا 30 گرم انجام شد. عصاره آبي ميوه گياه زيره سبز با دوزهاي 200 و 500 ميلي گرم به ازاي هر كيلوگرم وزن يا هم حجم آن سالين به صورت داخل صفاقي 30 دقيقه قبل از انجام آزمون ها به حيوانات تزريق شد. ملاك ارزيابي درد در آزمون TF اندازه گيري زمان پاسخ به درد به دنبال بلند كردن دم و در HP زمان شروع ليسيدن پاهاي جلويي و يا بالا بردن پاهاي عقبي (پرش) توسط حيوان بود.
يافته ها: تزريق داخل صفاقي عصاره آبي ميوه گياه زيره سبز با دوزهاي 200 و 500 ميلي گرم به ازاي هر كيلوگرم وزن در موش هاي گروه هاي تست، در مقايسه با گروه هاي كنترل و دريافت كننده سالين (شاهد) به طور معني داري منجر به افزايش زمان واكنش به درد در هر دو آزمون TF و HP شد (P<0.01). البته اثر آن با دوز 500 ميلي گرم بارزتر بود.
نتيجه گيري: يافته هاي اين مطالعه نشان داد كه عصاره آبي ميوه گياه زيره سبز سبب كاهش دردهاي محيطي حاد (افزايش بي دردي) مي شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 114
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی