برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1388 , دوره  10 , شماره  1 (مسلسل 26) ; از صفحه 54 تا صفحه 60 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي نقش هيستامين آندوژن مرکزي و گيرنده هاي  H2, H1 و  H3 هيستامين در مصرف غذاي جوجه هاي گوشتي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* بخش پاتوبیولوژی، آموزشکده دامپزشکی، دانشگاه لرستان، لرستان، خرم آباد، ایران
 
چکیده: 

در مطالعه حاضر نقش هيستامين آندوژن و گيرنده هاي مرکزي هيستامين در مصرف غذا در جوجه هاي گوشتي مورد بررسي قرار گرفت. براي دستيابي به اين هدف، با استفاده از تزريق داخل بطن مغزي تيوپرامايد (آنتاگونيست گيرنده H3 هيستامين) و آراآلفامتيل هيستامين (آگونيست گيرنده H3 هيستامين) ميزان هيستامين آندوژن آزاد شده از نورون هاي هيستامينرژيک را تغيير داده و از اين طريق اثرات سيستم هيستامينرژيک را بر روي اشتها مورد مطالعه قرار داديم. بعلاوه براي تعيين اينکه کداميک از گيرنده هاي هيستامين در تغييرات اشتهاي حاصل از هيستامين نقش دارند مهارکننده هاي گيرنده H2, H1، به جوجه هايي که تيوپرامايد را دريافت مي دارند به صورت پيش تزريق از طريق داخل بطن مغزي تزريق گرديد. تزريق تيوپرامايد (600 و 300 نانومول به ازاي هر پرنده) مصرف غذا را به صورت وابسته به دوز کاهش داد (P<0.05). در مقابل، تزريق داخل بطن مغزي آراآلفامتيل هيستامين (400 و 200 نانومول) مصرف غذا را افزايش داد (P<0.05). کلر فنيرآمين (128 و 256 نانومول)، آنتاگونيست گيرنده هاي H1، مصرف غذا را بالا برد (P<0.05). در حاليکه فاموتيدين آنتاگونيست گيرنده هاي H2 در مقادير 74 يا 148 نانومول اثري بر اشتهاي جوجه ها نداشت. فاموتيدين با مقدار 256 نانومول مصرف غذا را به شدت کاهش داد (P<0.05). پيش تزريق کلر فنيرآمين (256 نانومول) به شدت اثرات تيوپرامايد (600 نانومول) را بر مصرف غذاي جوجه ها کاهش داد (P<0.05). به طور خلاصه نتايج حاصل از اين مطالعه بيان مي دارد که هيستامين اثرات ضد اشتهاي خود را نه از طريق گيرنده هاي H2 بلکه از طريق گيرنده هاي H1 در جوجه هاي گوشتي ايجاد مي نمايد. بعلاوه مشخص گرديد که تيوپرامايد از طريق تحريک سنتز و آزاد نمودن هيستامين نوروني آندوژن مي تواند مصرف غذا را در جوجه هاي گوشتي کاهش دهد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

طاعتی، م.، و باباپور، و.، و خردمندکلور، آ.، و طراحی، م. (1388). بررسی نقش هیستامین آندوژن مرکزی و گیرنده های  H2, H1 و  H3 هیستامین در مصرف غذای جوجه های گوشتی. مجله تحقیقات دامپزشکی ایران (دانشگاه شیراز), 10(1 (مسلسل 26)), 54-60. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=87092



Vancouver : کپی

طاعتی مجید، باباپور وهاب، خردمندکلور آرش، طراحی محمدجواد. بررسی نقش هیستامین آندوژن مرکزی و گیرنده های  H2, H1 و  H3 هیستامین در مصرف غذای جوجه های گوشتی. مجله تحقیقات دامپزشکی ایران (دانشگاه شیراز). 1388 [cited 2021July28];10(1 (مسلسل 26)):54-60. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=87092



IEEE : کپی

طاعتی، م.، باباپور، و.، خردمندکلور، آ.، طراحی، م.، 1388. بررسی نقش هیستامین آندوژن مرکزی و گیرنده های  H2, H1 و  H3 هیستامین در مصرف غذای جوجه های گوشتی. مجله تحقیقات دامپزشکی ایران (دانشگاه شیراز), [online] 10(1 (مسلسل 26)), pp.54-60. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=87092.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 74 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی