برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
مهر-آبان 1387 , دوره  15 , شماره  4 ; از صفحه 132 تا صفحه 142 .
 
عنوان مقاله: 

اثر سطوح مختلف پروتئين و پروبيوتيك بر صفات توليدي و برخي از فاكتورهاي خوني در جوجه هاي گوشتي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
 
چکیده: 

به منظور بررسي تاثير سطوح مختلف پروتئين و پروبيوتيك بر صفات توليدي و برخي از فاكتورهاي خوني جوجه هاي گوشتي، آزمايشي به صورت فاكتوريل 2x3 در قالب طرح كاملا تصادفي، با دو سطح پروتئين (مقادير توصيه شده NRC (1994) و 90 درصد مقادير توصيه شده) و سه سطح پروبيوتيك (بدون پروبيوتيك، مقدار توصيه شده و 120 درصد مقدار توصيه شده) انجام گرفت. در اين آزمايش از 360 قطعه جوجه خروس به مدت 42 روز استفاده شد. تمام جيره هاي آزمايشي داراي انرژي قابل سوخت و ساز يكسان و به جز پروتئين، حاوي حداقل مقادير مواد مغذي توصيه شده بودند. نتايج نشان داد افزودن پروبيوتيك در جيره هايي با سطح پروتئين متعادل باعث بهبود معني دار وزن روزانه جوجه ها گرديد. همچنين جوجه هاي تغذيه شده با 120 درصد مقدار پروبيوتيك توصيه شده، در مقايسه با ديگر گروه ها از افزايش وزن روزانه بيشتري برخوردار بودند (P<0.05). ضريب تبديل غذايي در تيمارهايي كه حاوي 120 درصد پروبيوتيك توصيه شده بود، در مقايسه با گروه شاهد بهبود معني داري داشت (P<0.05). پايين ترين ضريب تبديل غذايي مربوط به تيمار پروتئين متعادل، با 120 درصد پروبيوتيك توصيه شده، و بالاترين مقدار متعلق به تيمار شاهد بود (851/1 در مقايسه با 2.038). با كاهش سطح پروتئين جيره، مقدار پروتئين مصرفي كاهش و نسبت راندمان پروتئين افزايش يافت. افزودن پروبيوتيك به جيره پايه بر مقدار پروتئين مصرفي تاثيري نداشت؛ اما باعث افزايش معني دار نسبت راندمان پروتئين شد (P<0.05) .نتايج اين تحقيق نشان داد كه استفاده از پروبيوتيك علاوه بر بهبود صفات توليدي، باعث كاهش ازت دفع شده،pH  بستر، اسيد اوريك، كلسترول و تري گليسريد پلاسما مي گردد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 125
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی