برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1387 , دوره  12 , شماره  3 ; از صفحه 170 تا صفحه 179 .
 
عنوان مقاله: 

اثر حفاظتي عصاره آبي زعفران بر مهار يادگيري و حافظه فضايي ايجاد شده توسط مورفين در موش صحرايي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
 
چکیده: 

مقدمه: قبلا گزارش شده بود که تجويز حاد مورفين يادگيري و حافظه فضايي را در موش هاي صحرايي تخريب مي کند. از طرف ديگر نشان داده شده است که تجويز عصاره زعفران سبب بهبود اثرات تخريبي ناشي از اتانول بر فرآيندهاي مذکور در موش کوچک آزمايشگاهي مي شود، همچنين مطالعات ديگر بيانگر آن است که عصاره زعفران اثرات مهاري ناشي از اتانول بر تقويت طولاني مدت در برش هاي زنده هيپوکمپ موش هاي صحرايي نر را سرکوب مي کند. احتمال دارد مکانيسم هاي مسوول تخريب يادگيري و حافظه فضايي ناشي از اتانول و مورفين داراي مشابهت هايي باشند، لذا در مطالعه حاضر اثر عصاره زعفران بر تخريب فرآيندهاي يادگيري و حافظه فضايي ناشي از مورفين بررسي شد.
روش ها: در اين مطالعه موش هاي صحرايي نر بمدت 5 روز متوالي تحت تجويز عصاره زعفران
10mg/kg, i.p.) يا 30 يا 50) سي دقيقه قبل از تجويز مورفين (10mg/kg, i.p.) يا سالين قرار گرفتند. حيوانات گروه کنترل فقط مورفين يا سالين دريافت نمودند. شاخصه هاي يادگيري و حافظه فضايي همزمان در روزهاي فوق الذکر در ماز آبي موريس بررسي شد. تجزيه و تحليل اطلاعات حاصله به روش ANOVA انجام شد.
يافته ها: نتايج نشان داد تجويز مورفين يادگيري و حافظه فضايي را تخريب مي کند که با تجويز عصاره زعفران به صورت وابسته به دوز بهبود مي يابد.
نتيجه گيري: تجويز عصاره زعفران مي تواند اثرات مهاري مورفين در روند يادگيري و حافظه فضايي موش صحرايي را بهبود بخشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

حقیقی زاد، ه.، و پورمتعبد، ع.، و صحرایی، ه.، و قدمی، م.، و قدمی، س.، و کمالی نژاد، م. (1387). اثر حفاظتی عصاره آبی زعفران بر مهار یادگیری و حافظه فضایی ایجاد شده توسط مورفین در موش صحرایی. فیزیولوژی و فارماکولوژی (PHYSIOLOGY AND PHARMACOLOGY), 12(3), 170-179. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=86370



Vancouver : کپی

حقیقی زاد هایده، پورمتعبد علی، صحرایی هدایت، قدمی محمدرسول، قدمی سارا، کمالی نژاد محمد. اثر حفاظتی عصاره آبی زعفران بر مهار یادگیری و حافظه فضایی ایجاد شده توسط مورفین در موش صحرایی. فیزیولوژی و فارماکولوژی (PHYSIOLOGY AND PHARMACOLOGY). 1387 [cited 2021October26];12(3):170-179. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=86370



IEEE : کپی

حقیقی زاد، ه.، پورمتعبد، ع.، صحرایی، ه.، قدمی، م.، قدمی، س.، کمالی نژاد، م.، 1387. اثر حفاظتی عصاره آبی زعفران بر مهار یادگیری و حافظه فضایی ایجاد شده توسط مورفین در موش صحرایی. فیزیولوژی و فارماکولوژی (PHYSIOLOGY AND PHARMACOLOGY), [online] 12(3), pp.170-179. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=86370.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 0 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی