برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1387 , دوره  12 , شماره  3 ; از صفحه 170 تا صفحه 179 .
 
عنوان مقاله: 

اثر حفاظتي عصاره آبي زعفران بر مهار يادگيري و حافظه فضايي ايجاد شده توسط مورفين در موش صحرايي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
 
چکیده: 

مقدمه: قبلا گزارش شده بود که تجويز حاد مورفين يادگيري و حافظه فضايي را در موش هاي صحرايي تخريب مي کند. از طرف ديگر نشان داده شده است که تجويز عصاره زعفران سبب بهبود اثرات تخريبي ناشي از اتانول بر فرآيندهاي مذکور در موش کوچک آزمايشگاهي مي شود، همچنين مطالعات ديگر بيانگر آن است که عصاره زعفران اثرات مهاري ناشي از اتانول بر تقويت طولاني مدت در برش هاي زنده هيپوکمپ موش هاي صحرايي نر را سرکوب مي کند. احتمال دارد مکانيسم هاي مسوول تخريب يادگيري و حافظه فضايي ناشي از اتانول و مورفين داراي مشابهت هايي باشند، لذا در مطالعه حاضر اثر عصاره زعفران بر تخريب فرآيندهاي يادگيري و حافظه فضايي ناشي از مورفين بررسي شد.
روش ها: در اين مطالعه موش هاي صحرايي نر بمدت 5 روز متوالي تحت تجويز عصاره زعفران
10mg/kg, i.p.) يا 30 يا 50) سي دقيقه قبل از تجويز مورفين (10mg/kg, i.p.) يا سالين قرار گرفتند. حيوانات گروه کنترل فقط مورفين يا سالين دريافت نمودند. شاخصه هاي يادگيري و حافظه فضايي همزمان در روزهاي فوق الذکر در ماز آبي موريس بررسي شد. تجزيه و تحليل اطلاعات حاصله به روش ANOVA انجام شد.
يافته ها: نتايج نشان داد تجويز مورفين يادگيري و حافظه فضايي را تخريب مي کند که با تجويز عصاره زعفران به صورت وابسته به دوز بهبود مي يابد.
نتيجه گيري: تجويز عصاره زعفران مي تواند اثرات مهاري مورفين در روند يادگيري و حافظه فضايي موش صحرايي را بهبود بخشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 113
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی