برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1387 , دوره  18 , شماره  3 ; از صفحه 173 تا صفحه 185 .
 
عنوان مقاله: 

تعيين تجزيه پذيري محصولات فرعي انگور با استفاده از روش توليد گاز و کيسه هاي نايلوني

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
 
چکیده: 
محصولات فرعي در ايران بوسيله کارخانجات آرد سازي، خشکبار، صنايع فرآوري مواد غذايي و غيره توليد مي شوند و مقادير زيادي از آنها در جيره غذايي دامها مورد استفاده قرار مي گيرد. روشهاي مختلفي براي ارزيابي خوراک دام و محصولات فرعي وجود دارند. در اين آزمايش براي تعيين ميزان تجزيه پذيري پوشش کشمش، تفاله انگور و ضايعات کشمش از روش هاي کيسه هاي نايلوني و توليد گاز استفاده شد. براي اين منظور از دو راس گوسفند مغاني فيستولا گذاري شده استفاده شد. کيسه هاي نايلوني به ابعاد 6×12 سانتيمتر حاوي 5 گرم نمونه ماده خوراکي در داخل شکمبه گوسفند براي ساعات 0، 2، 4، 6، 8، 12، 16، 24، 36، 48، 72 و 96 انکوباسيون گرديد. در روش توليد گاز، ميزان توليد گاز در ساعات 2، 4، 6، 8، 12، 16، 24، 36 و 48 اندازه گيري شد. داده هاي بدست آمده در قالب طرح کاملا تصادفي مورد تجزيه قرار گرفتند. پس از 24 ساعت انکوباسيون نمونه ها در داخل شکمبه ميزان تجزيه پذيري ماده خشک در تفاله انگور 75.93 درصد بود که بطور معني داري بيشتر از تجزيه پذيري ماده خشک پوش کشمش (60.73%) و ضايعات کشمش (58.07%) بود (P<0.05). اما در اين مدت تجزيه پذيري پروتئين خام پوش کشمش (66.43%) بطور معني داري بيشتر از تفاله انگور (53.64%) بود. مقدار گاز توليدي پس از 24 ساعت انکوباسيون پوش کشمش، تفاله انگور و ضايعات کشمش به ترتيب 209.17، 231.66، 180.88 و ميلي ليتر به ازاي گرم ماده خشک به دست آمد و تفاله انگور بيشترين گاز توليدي را نسبت به ساير مواد خوراکي داشت (P<0.05). نتايج اين مطالعه نشان داد که روش کيسه هاي نايلوني تبيين بالايي با روش اندازه گيري توليد گاز در تعيين ارزش غذايي محصولات فرعي انگور دارد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

بشارتی، م.، و تقی زاده، ا.، و جان محمدی، ح.، و مقدم، غ. (1387). تعیین تجزیه پذیری محصولات فرعی انگور با استفاده از روش تولید گاز و کیسه های نایلونی. دانش کشاورزی, 18(3), 173-185. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=85471



Vancouver : کپی

بشارتی مقصود، تقی زاده اکبر، جان محمدی حسین، مقدم غلامعلی. تعیین تجزیه پذیری محصولات فرعی انگور با استفاده از روش تولید گاز و کیسه های نایلونی. دانش کشاورزی. 1387 [cited 2022January22];18(3):173-185. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=85471



IEEE : کپی

بشارتی، م.، تقی زاده، ا.، جان محمدی، ح.، مقدم، غ.، 1387. تعیین تجزیه پذیری محصولات فرعی انگور با استفاده از روش تولید گاز و کیسه های نایلونی. دانش کشاورزی, [online] 18(3), pp.173-185. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=85471.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 185 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی