برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1387 , دوره  63 , شماره  5 ; از صفحه 337 تا صفحه 343 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير سطوح مختلف اسيد اسكوربيك بر برخي از شاخص هاي ايمني فيل ماهيان جوان

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه بهداشت و بیماری‌های آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
 
چکیده: 
تاثير سطوح مختلف اسيد اسكوربيك شامل مقادير صفر، 100, 200, 400, 800 و 1600 ميلي گرم به ازاي هر كيلوگرم غذا بر ميزان فعاليت لايزوزيم خون، ميزان آنتي بادي، جمعيت لكوسيتي و بقاي فيل ماهيان جوان 38 گرمي در دماي 20 درجه سانتيگراد به مدت 16 هفته مورد مطالعه قرار گرفت. هشت هفته پس از اضافه كردن ويتامينC  به جيره ماهيان، اختلاف معني داري در ميزان لايزوزيم در تيمارهاي 400 و 1600  ميلي گرم در كيلو غذا با گروه كنترل (شاهد) مشاهده شد (p<0.50). در هفته شانزدهم پس از شروع آزمايش، ميزان لايزوزيم در گروه هاي مختلف نيز بالاتر از گروه كنترل بود اما نسبت به همديگر فاقد اختلاف معني داري بود (p>0.50). بيشترين جمعيت لكوسيتي در تيمارهاي 100 و 200 ميلي گرم ويتامين C در كيلو غذا مشاهده شد. حداكثر ميزان عيار آنتي بادي در تيمار 200 ميلي گرم ويتامينC  مشاهده ولي فاقد اختلاف معني دار با ساير تيمارها بود (p>0.05). هيچ گونه تلفاتي در تيمارهاي در معرض قرار داده شده با سويه حاد آئروموناس هايروفيلا مشاهده نشد در حالي كه در گروه كنترل 29.9 درصد تلفات اتفاق افتاد. اين مطالعه نشان مي دهد كه علي رغم توانايي اين ماهي به سنتز اين ويتامين، افزودن آن به غذا در مراحل بچه ماهي موجب ارتقاي برخي از واكنش هاي ايمني غير اختصاصي (لايزوزيم، جمعيت لكوسيتي) و اختصاص (توليد آنتي بادي) و نيز درصد بقاي آن در مواجهه با سپتي سمي آئروموناس مي شود. لذا استفاده از اين ويتامين در سنين پايين تر مي تواند موجب تقويت واكنش هاي دفاعي و درنتيجه افزايش مقاومت به عفونت هاي باكتريايي در مراحل اوليه ابتدايي رشد و نمو ماهي كه از حساسيت بيشتري به عوامل بيماري زا و شرايط نا مساعد زيست محيطي و پرورشي برخوردار است شود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

فلاحتکار، ب.، و سلطانی، م.، و علیشاهی، م.، و زرگر، ا. (1387). تاثیر سطوح مختلف اسید اسکوربیک بر برخی از شاخص های ایمنی فیل ماهیان جوان. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران), 63(5), 337-343. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=85142



Vancouver : کپی

فلاحتکار بهرام، سلطانی مهدی، علیشاهی مجتبی، زرگر اشکان. تاثیر سطوح مختلف اسید اسکوربیک بر برخی از شاخص های ایمنی فیل ماهیان جوان. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران). 1387 [cited 2022January25];63(5):337-343. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=85142



IEEE : کپی

فلاحتکار، ب.، سلطانی، م.، علیشاهی، م.، زرگر، ا.، 1387. تاثیر سطوح مختلف اسید اسکوربیک بر برخی از شاخص های ایمنی فیل ماهیان جوان. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران), [online] 63(5), pp.337-343. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=85142.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 135 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی