برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

حق بر غذا: پيش شرط تحقق ساير حقوق

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه شهید بهشتی
 
چکیده: 

حق بر غذا به عنوان حق بنيادين هر شخص، حق بر رهايي از گرسنگي و دسترسي پايدار به غذا با کيفيت و کميتي است که پاسخگوي نيازهاي غذايي و فرهنگي او باشد. تحقق اين حق با برآوردن نيازهاي اوليه و اساسي انسان، زمينه تحقق ساير حقوق بشري شخص را فراهم مي کند و از اين جهت با کرامت انساني مرتبط است. حق بر غذا به عنوان يکي از حقوق زير مجموعه حقوق اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي ماهيتاً و از نظر مکانيزمهاي تضمين حق، مشابه حقوق مندرج در ميثاق بين المللي حقوق اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي است. از اين رو، تحقق آن تدريجي و با اتخاذ تمامي تدابير مناسب است. تدوين استراتژيهاي ملي، قانونگذاري، اقامه پذيري حق بر غذا، پيشنهاد الحاق پروتکل اختياري بر ميثاق بين المللي حقوق اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي که متضمن آيين شکايات فردي باشد همگي گامهايي در جهت تحقق اين حق در سطح ملي و بين المللي است. گامهايي که براي به نصف رساندن ميزان فقر تا سال 2015 اتخاذ شده چندان موفق نبوده، در حالي که نيمي از آن مدت نيز سپري شده است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 198
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی