برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1387 , دوره  15 , شماره  3 ; از صفحه 44 تا صفحه 51 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير پرايمينگ بر واکنش جوانه زني به دما در پنبه

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
 
چکیده: 

پرايمينگ يکي از روش هاي بهبود بذر است که مي تواند باعث افزايش کارکرد بذر (جوانه زني و سبز شدن) در شرايط تنش شود. اين تحقيق به منظور بررسي پرايمينگ برروي جوانه زني بذور پنبه تحت شرايط دمايي متفاوت انجام گرفت. تيمارها شامل 7 سطح دما (از 15 تا 45 درجه سانتي گراد با فاصله 5 درجه سانتي گراد) و دو سطح تيمار بذر (پرايمينگ شده و شاهد) بودند. براي پرايمينگ از روش هيدروپرايمينگ استفاده شد. در اين روش بذر هاي پنبه رقم ساي اکرا 324 به مدت 16 ساعت در آب در دماي 25 درجه سانتي گراد قرار داده شدند. نتايج نشان داد که تيمار پرايمينگ توانست بر روي مولفه هاي جوانه زني موثر باشد. بذرهاي پرايمينگ شده جوانه زني سريع تر و يکنواخت تري در همه دماها براي رسيدن به 10 و 90 درصد حداکثر جوانه زني خود داشتند. تيمار پرايمينگ روي واکنش جوانه زني به دما نيز تاثير گذاشت؛ بذرهاي پرايمينگ شده در دامنه وسيع تري از دما، با دماي پايه کمتر و دماي سقف بالاتري جوانه زدند. دماي مطلوب براي جوانه زني بذرهاي شاهد، 38 درجه سانتي گراد و براي بذرهاي پرايمينگ شده 35 تا 45 درجه سانتي گراد بود. در نتيجه پرايمينگ جوانه زني بذرهاي پنبه را تحت دامنه وسيعي از دما بهبود داد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 260
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی