برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1387 , دوره  6 , شماره  19 ; از صفحه 111 تا صفحه 125 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير مصرف حاد 500 ميلي گرم ويتامين C بر روي پراکسيداسيون چربي و التهاب ناشي از فعاليت

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

هدف: بررسي اثر مصرف حاد 500 ميلي گرم ويتامين C بر روي پراکسيداسيون چربي و التهاب متعاقب 30 دقيقه فعاليت با 75% حداکثر اکسيژن مصرفي.
روش: شانزده مرد سال و ناآشنا با پروتکل تمريني، به طور تصادفي به دو گروه پلاسبو (500 ميلي گرم لاکتوز) (P) و آنتي اکسيدان (500 ميلي گرم ويتامين (C (OA) تقسيم شدند. دو ساعت پس از مصرف ويتامين C يا پلاسبو، آزمودني ها به مدت 30 دقيقه با 75% حداکثر اکسيژن مصرفي بر روي نوارگردان دويدند. غلظت ويتامين C پلاسما و مالون دي آلدييد (MDA) به عنوان شاخص استرس اکسيداتيو با استفاده از دستگاه HPLC، کراتين کيناز (CK) به عنوان شاخص آسيب عضلاني با استفاده از دستگاه اتوآنالايزر، و اينترلوکين شش (IL-6) به عنوان شاخص التهاب با استفاده از دستگاه الايزا اندازه گيري گرديد.
يافته ها: براي مقايسه غلظت آنتي اکسيدان پلاسما و شاخص هاي آسيب عضلاني، استرس اکسيداتيو و التهاب در هر گروه از روش اندازه گيري مکرر با تصحيح بونفروني و براي مقايسه اين شاخص ها در بين دو گروه از روش t مستقل استفاده گرديد. سطوح ويتامين C پلاسما در گروه AO، دو ساعت پس از مصرف و تا 2 ساعت پس از فعاليت به طور معني داري افزايش يافت (P<0.05). سطوح CK در هر دو گروه پس از فعاليت افزايش (P<0.05) و 24 ساعت بعد از فعاليت در گروه OA تا حدود مقادير اوليه کاهش يافت. سطوح مالون دي آلدييد سرم پس از انجام فعاليت در گروه P به طور معني داري افزايش يافت (P<0.05) در حالي که در گروه OA افزايش معني داري مشاهده نشد (P<0.05). سطوح IL-6 در هر دو گروه پس از فعاليت افزايش (P<0.05) و 24 ساعت بعد تا حدود مقادير اوليه خود کاهش يافت.
نتيجه گيري: نتايج حاصله حاکي از تاثير مصرف 500 ميلي گرم و ويتامين C، بر روي آسيب عضلاني و پراکسيداسيون چربي و عدم تاثير آن بر روي التهاب مي باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

نخستین روحی، ب.، و رحمانی نیا، ف.، و بابایی، پ.، و بهلولی، ش. (1387). تاثیر مصرف حاد 500 میلی گرم ویتامین C بر روی پراکسیداسیون چربی و التهاب ناشی از فعالیت. پژوهش در علوم ورزشی, 6(19), 111-125. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=84174



Vancouver : کپی

نخستین روحی بابک، رحمانی نیا فرهاد، بابایی پروین، بهلولی شهاب. تاثیر مصرف حاد 500 میلی گرم ویتامین C بر روی پراکسیداسیون چربی و التهاب ناشی از فعالیت. پژوهش در علوم ورزشی. 1387 [cited 2021May17];6(19):111-125. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=84174



IEEE : کپی

نخستین روحی، ب.، رحمانی نیا، ف.، بابایی، پ.، بهلولی، ش.، 1387. تاثیر مصرف حاد 500 میلی گرم ویتامین C بر روی پراکسیداسیون چربی و التهاب ناشی از فعالیت. پژوهش در علوم ورزشی, [online] 6(19), pp.111-125. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=84174.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 82 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی