برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1386 , دوره  38 , شماره  4 ; از صفحه 631 تا صفحه 639 .
 
عنوان مقاله: 

اثرات افزودن آنزيم زايلاناز- پروتئاز در جيره هاي حاوي سطوح مختلف گندم بر عملکرد جوجه هاي گوشتي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
 
چکیده: 
با توجه به اهميت جيره نويسي با حداقل قيمت، وجود محدوديت در ميزان مصرف گندم و شناخت اثرات ناشي از مصرف آنزيم فوق بر عملکرد طيور مطالعه حاضر انجام گرفت. در اين تحقيق اثرات استفاده از آنزيم چند منظوره گالي-زيم در جيره هاي حاوي سطوح مختلف گندم در قالب طرح كاملا تصادفي و به روش فاكتوريل 2´4 با 1200 قطعه جوجه از سويه راس و به تفكيک جنس در 8 گروه آزمايشي با سه تكرار و هر تكرار شامل 25 قطعه جوجه مورد بررسي قرار گرفت. جوجه ها به مدت 49 روز با جيره حاوي سطوح مختلف گندم با و بدون آنزيم كه بطور جداگانه براي دوره هاي آغازين (10-1 روزگي) و رشد ماده ها (24-11 روزگي) و نرها (28-11 روزگي) و پاياني ماده ها (49-25 روزگي) و نرها (49-29 روزگي) تنظيم شده بود تغذيه گرديدند. جيره ها حاوي 4 سطح مختلف گندم شامل جيره شاهد (ذرت- كنجاله سويا)، جيره هاي حاوي 20 ، 35 و 50 % گندم جايگزين شده بجاي ذرت جيره شاهد بدون و با آنزيم (300-500 گرم /تن خوراک) بودند. در هر مرحله تركيب جيره ها از لحاظ انرژي و پروتئين و ساير مواد مغذي يكسان بود. در طول دوره پرورش جوجه ها به صورت آزاد تغذيه شدند و هيچ گونه آنتي بيوتيک و يا کوكسيديواستات به جيره ها اضافه نگرديد. وزن جوجه ها در پايان هر مرحله اندازگيري گرديد و در پايان دوره پرورش نيز دو نمونه از هر تكرار انتخاب و بعد از كشتار وزن چربي محوطه بطني و وزن لاشه، درصد ماده خشک فضولات و درصد وزن لوزالمعده اندازگيري گرديد. نتايج بدست آمده نشان داد كه اثر جايگزيني سطوح مختلف گندم وآنزيم بر افزايش وزن و ضريب تبديل خوراک معني دار بود (P>0.05)، همچنين با افزايش سطح گندم درصد وزن چربي محوطه بطني کاهش يافت (P>0.05) که علت آن کاهش قابليت هضم چربي ها به علت وجود پلي ساکاريد هاي غير نشاسته اي محلول در گندم و کنجاله سويا است. تاثير مصرف آنزيم و سطوح مختلف گندم بر درصد وزن لوزالمعده معني دار نشد (P>0.05). به طور کلي با توجه به عملکرد رشد و ضريب تبديل مي توان نتيجه گرفت که بکارگيري سطوح مختلف گندم با آنزيم مي تواند اثرات مضر ناشي از وجود پلي ساکاريدهاي غيرنشاسته اي موجود در گندم را کاهش دهد و عملکرد طيور را بهبود ببخشد. 
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

سخدری، ب.، و شیوازاد، م.، و زاغری، م. (1386). اثرات افزودن آنزیم زایلاناز- پروتئاز در جیره های حاوی سطوح مختلف گندم بر عملکرد جوجه های گوشتی. علوم کشاورزی ایران, 38(4), 631-639. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=83557



Vancouver : کپی

سخدری بهناز، شیوازاد محمود، زاغری مجتبی. اثرات افزودن آنزیم زایلاناز- پروتئاز در جیره های حاوی سطوح مختلف گندم بر عملکرد جوجه های گوشتی. علوم کشاورزی ایران. 1386 [cited 2021December02];38(4):631-639. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=83557



IEEE : کپی

سخدری، ب.، شیوازاد، م.، زاغری، م.، 1386. اثرات افزودن آنزیم زایلاناز- پروتئاز در جیره های حاوی سطوح مختلف گندم بر عملکرد جوجه های گوشتی. علوم کشاورزی ایران, [online] 38(4), pp.631-639. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=83557.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 326 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی