روغن سويا مهمترين روغن گياهي جهان از نظر ميزان توليد و مصرف ميباشد. از اين رو بررسي پيرامون اثر فرآيند تصفيه بر خصوصيات كيفي اين روغن انجام شد. بدين منظور دو روش تصفيه مورد استفاده قرار گرفت كه در روش اول صمغگيري با آب، خنثيسازي، رنگبري با خاك رنگبري طبيعي و بوگيري و در روش دوم صمغگيري با آب و اسيدفسفريك، خنثيسازي، رنگبري با خاك رنگبري فعال شده با اسيد و سپس بوگيري انجام شد. اگرچه كاهش مقدار اسيد چرب آزاد، پراكسيد، فسفوليپيد، زمان مقاومت به اكسيد شدن، رنگ، فلزاتي مانند مس و آهن، تركيبات غيرقابل صابوني شدن و توكوفرول طي فرآيند تصفيه و در هر دو روش مورد استفاده صورت گرفته است، بررسيها بيانگر موثرتر بودن روش دوم تصفيه خصوصا در رابطه با كاهش مس، آهن، فسفر، رنگ و فسفوليپيد ميباشد. ضمنا تغيير قابل توجهي در تركيب اسيد چرب روغن سويا و تركيبات استرولي آن طي فرآيند تصفيه ايجاد نگشته است.