برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

فعاليت آنزيم بتاگالاکتوزيداز جدا شده از لاکتوباسيل هاي موجود در شير و پنير

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* بزرگراه همت، تقاطع بزرگراه شهید چمران و شیخ فضل اله، جنب برج میلاد، دانشگاه علوم پزشکی ایران، دانشکده پزشکی، گروه میکروب شناسی
 
چکیده: 

زمينه و هدف: عدم تحمل لاکتوز، اختلالي است که بعد از هضم شير در برخي از افراد رخ مي دهد و ناشي از مقادير ناکافي آنزيم بتاگالاکتوزيداز جهت هضم لاکتوز در روده انسان مي باشد. اين تحقيق به منظور مشاهده وجود آنزيم بتاگالاکتوزيداز توليد شده توسط لاکتوباسيل هاي جدا شده از شير و پنير بوده است.
روش بررسي: در اين مطالعه توصيفي، نمونه هاي پنير و شير با مارک هاي متفاوت از مغازه هاي مختلف خريداري گرديد. لاکتوباسيل ها با کشت نمونه ها در محيط
MRS و با رنگ آميزي گرم و روش هاي استاندارد بيوشيميايي شناسايي شدند. توانايي توليد بتاگالاکتوزيداز با روش X-gal و ONPG بررسي شد. باند پروتئيني آنزيم بتاگالاکتوزيداز با روش SDS-PAGE نيز مورد مشاهده قرار گرفت.
يافته ها: از تعداد 50 نمونه، 41 لاکتوباسيل (14 جنس) از شير و پنير جداشد. تمام باکتري ها در محيط هاي داراي
X-gal، کلني هاي سبز (اما در زمان هاي متفاوت) توليد کردند که نشان دهنده حضور آنزيم بتاگالاکتوزيداز در اين باکتري ها بود. تمام لاکتوباسيل هاي جدا شده در آزمايش ONPG، فعاليت بتاگالاکتوزيدازي را نشان دادند که بيشترين مقدار آنزيم در يک سويه از لاکتوباسيلوس دلبروکي (با 1966 واحد ميلر بر 1 ميلي ليتر) اندازه گيري شد. در برخي از اين باکتري ها (%37)، باند پروتئيني 116 کيلودالتوني قوي در ارتباط با آنزيم بتاگالاکتوزيداز در آزمايش SDS-PAGE مشاهده گرديد.
نتيجه گيري: با افزودن لاکتوباسيل هاي داراي آنزيم بتاگالاکتوزيداز به عنوان پروبيوتيک به شير و پنير و ساير فرآورده هاي لبني مي توان در هضم لاکتوز به افراد فاقد تحمل لاکتوز کمک نمود. در ضمن از روش
X-gal و ONGP که روشي ساده، سريع و ارزان مي باشد مي توان به جاي SDS-PAGE استفاده کرد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

نوروزی، ج.، و رهبرروشن دل، ن.، و قیطانچی، ا. (1387). فعالیت آنزیم بتاگالاکتوزیداز جدا شده از لاکتوباسیل های موجود در شیر و پنیر. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم, 2(1 (پی در پی 5)), 27-34. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=83201



Vancouver : کپی

نوروزی جمیله، رهبرروشن دل ناهید، قیطانچی المیرا. فعالیت آنزیم بتاگالاکتوزیداز جدا شده از لاکتوباسیل های موجود در شیر و پنیر. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم. 1387 [cited 2021October22];2(1 (پی در پی 5)):27-34. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=83201



IEEE : کپی

نوروزی، ج.، رهبرروشن دل، ن.، قیطانچی، ا.، 1387. فعالیت آنزیم بتاگالاکتوزیداز جدا شده از لاکتوباسیل های موجود در شیر و پنیر. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم, [online] 2(1 (پی در پی 5)), pp.27-34. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=83201.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 181 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی