برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1387 , دوره  5 , شماره  1 ; از صفحه 69 تا صفحه 74 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي ويژگي هاي روغن و اسيدهاي چرب هسته سه واريته خرماي خوزستان

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین اهواز
 
چکیده: 
هسته خرما (Phoenix dactylifera L.) حدود %10 وزن کل خرما را تشکيل مي دهد و به مقدار زيادي در کارگاههاي فرآوري خرما به شکل ضايعات توليد مي گردد. در اين تحقيق برخي ويژگيهاي روغن حاصل از هسته سه واريته خرماي منطقه خوزستان بنامهاي خضراوي، ديري و سعمران مورد بررسي قرار گرفت. ميزان روغن موجود در هسته در هسته %8-9 (بر مبناي وزن خشک) بود.برخي از ويژگيهاي روغن حاصل بدين قرار بود: عدد يدي (44.1-48.2)، عدد صابوني (214-226)، عدد پراکسيد (17-22)، عدد اسيدي (0.98-1.28)، ضريب شکست نوري (1.450-1.459)، وزن مخصوص (0.91656-091793) و ويسکوزيته (42.2-47.9 mPa.s).پروفيل اسيدهاي چرب روغن حاصل با دستگاه گاز – مايع کروماتوگرافي بررسي شد و اسيدهاي اولئيک با ميزان 33.76-41.15% اسيد چرب غير اشباع غالب و لوريک با ميزان 22.49-25.44% اسيد چرب اشباع غالب روغن هسته خرما شناخته شدند. اسيدهاي چرب کاپريک (%0.19-1.8)، مريستيک (%12.47-18.73). پالميتيک (%9.91-11.5). استئاريک (%1.92-2.36) و لينولئيک (%6.-18-7.25) در هر سه واريته وجود داشتند. اسيد لينولنيک، آراشيديک و بهنيک به مقادير بسيار کم (%0.11-0.21) فقط در واريته هاي ديري و سعمران مشاهده گرديدند. اين بررسي نشان مي دهد که روغن هسته خرما که ساليانه حدود 2000 تن در سال مي تواند در کشور توليد شود قابليت مصرف در مواد آرايشي، بهداشتي، دارويي و غذايي را دارد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

حجتی، م. (1387). بررسی ویژگی های روغن و اسیدهای چرب هسته سه واریته خرمای خوزستان. علوم و صنایع غذایی ایران, 5(1), 69-74. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=83088



Vancouver : کپی

حجتی محمد. بررسی ویژگی های روغن و اسیدهای چرب هسته سه واریته خرمای خوزستان. علوم و صنایع غذایی ایران. 1387 [cited 2022January28];5(1):69-74. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=83088



IEEE : کپی

حجتی، م.، 1387. بررسی ویژگی های روغن و اسیدهای چرب هسته سه واریته خرمای خوزستان. علوم و صنایع غذایی ایران, [online] 5(1), pp.69-74. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=83088.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 200 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی