مقدمه: تهوع و استفراغ حاملگي يك شكايت شايع اوايل حاملگي مي باشد. هيپرا مزيس گرويداروم شديدترين فرم اين اختلال است كه در 1-2% حاملگي ها اتفاق مي افتد و مي تواند از 6 تا 16 هفته حاملگي ادامه يابد. به تازگي عفونت هيلكوباكترپيلوري در اتيولوژي استفراغ حاملگي مطرح شده و با توجه به اين كه درمان هليكوباكترپيلوري با آنتي بيوتيكهاي شناخته شده ميسر است و مي تواند گامي در جهت درمان بيماران با تهوع و استفراغ آزار دهنده حاملگي باشد اين مطالعه جهت بررسي ارتباط استفراغ حاملگي و هليكوباكترپيلوري انجام شد.
روش كار: 100 بيمار بستري (بيش از سه اپيزود استفراغ در مدت 24 ساعت) و 100 بيمار سر پايي (كمتر از سه اپيزود استفراغ در مدت 24 ساعت، يا بدون ويار حاملگي) در شهر سمنان انتخاب و از هر بيمار 3 سي سي خون گرفته شد و با استفاده از روش الايزا، سطح آنتي بادي IgG بر هليكوباكتر پيلوري در سرم بيماران جستجو شد. سطوح بالاتر از20 IU/ml مثبت تلقي شد و با استفاده از آزمونهاي مجذور كاي، من ويتني و همچنين محاسبه نسبت شانس تحليل داده ها انجام شد.
نتايج: نتايج نشان داد كه 57% بيماران بستري و 39% بيماران سرپايي به هليكوباكترپيلوري آلوده هستند كه اين اختلاف از نظر آماري معني دار بود. (OR=2.70, CI:1.41-3.80, P=0.011)
نتيجه گيري: يافته هاي فوق نشان داد كه بين عفونت هليكوباكترپيلوري و استفراغ بيش از 3 اپيزود در مدت 24 ساعت در هفته هاي 6 تا 16 حاملگي ارتباط آماري معني دار وجود دارد.