برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1386 , دوره  16 , شماره  4 ; از صفحه 15 تا صفحه 26 .
 
عنوان مقاله: 

مقايسه رشد و تركيب اسيد چرب روتيفر آب شيرين Brachionus calyciflorus تغذيه شده با دو جلبك سبز .Chlorella sp و Scenedesmus obliquus

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور
 
چکیده: 

روتيفر Brachionus calyciflorus با اندازه مناسب و ميزان توليد مثل بالا يک گونه مرغوب براي تغذيه ماهيان آب شيرين است. در مطالعه حاضر اثر دو نوع جلبک سبز Chlorella sp. و Scenedesmus obliquus بر رشد جمعيت B. calyciflorus مورد بررسي قرار گرفت. براي اين منظور از محيط کشت EPA و دو نوع جلبک سبز با تراکم يکسان (106 cell/ml) استفاده گرديد. تراکم اوليه روتيفرها در بالن هاي 1.5 ليتري که با 1 ليتر آب پر شده بودند 30 individual/ml درنظر گرفته شد. بر اساس نتايج، بين روتيفرهاي تغذيه شده با جلبک هاي کلرلا و سندسموس در روز هفتم بترتيب 478 ind/ml و 328 ind/ml بدست آمد. نرخ رشد جمعيتي (r) روتيفر تغذيه شده با دو نوع جلبک، تفاوت معني داري از نظر رشد مشاهده شد (p<0.05). حداکثر تراکم روتيفرهاي تغذيه شده با جلبک هاي کلرلا و سندسموس در روز هفتم بترتيب 478 ind/ml و 328 ind/ml بدست آمد. نرخ رشد جمعيتي (r) روتيفر تغذيه شده با کلرلا و سندموس بترتيب برابر 0.61 و 0.42 در هر روز بدست آمد که از نظر آماري تفاوت معني داري با هم داشتند (P<0.05). روتيفرهاي تغذيه شده با دو جلبک کلرلا و سندسموس حاوي مقادير بالايي از اسيدهاي چرب لينولئيک (بترتيب 16.24 و 18.47 درصد) و لينولنيک (بترتيب 15.14 و 16.59 درصد) بودند. ميزان اسيدهاي چرب با زنجيره بلند (HUFA) در روتيفرهاي تغذيه شده با جلبک کلرلا (7.7 درصد) نسبت به روتيفرهاي تغذيه شده با سندسموس (4.246 درصد) بيشتر بود. با توجه به نتايج بدست آمده مشخص مي گردد که گونه B. calyciflorus در صورت تغذيه با جلبک کلرلا نسبت به جلبک سندسموس از سرعت رشد بهتري برخوردار مي باشد و در توليد انبوه مي توان از جلبک فوق جهت تغذيه روتيفر استفاده کرد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 130
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی