برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1387 , دوره  12 , شماره  43 (ب) ; از صفحه 523 تا صفحه 531 .
 
عنوان مقاله: 

قابليت هضم و مصرف اختياري کاه گندم عمل آوري شده با قارچ صدفي در گوسفند و گاو

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، کرج
 
چکیده: 

اين پژوهش به منظور بررسي اثر کشت قارچ صدفي بر ارزش غذايي کاه گندم انجام گرفت. بدين منظور کاه گندم با قارچ صدفي، گونه "پلوروتوس، فلوريدا" عمل آوري شد، سپس مواد آزمايشي در قالب يک طرح کاملا تصادفي با 3 تيمار: 1) کاه معمولي، 2) کاه عمل آوري شده پس از ميسليوم دواني قارچ، 3) کاه باقي مانده پس از برداشت محصول قارچ، هر کدام در 4 تکرار آماده سازي شد. ترکيبات شيميايي و قابليت هضم آزمايشگاهي نمونه هاي هر واحد آزمايشي تعيين شد. علاوه بر اين، قابليت هضم ظاهري و مقدار مصرف اختياري نيز روي گاو و گوسفند اندازه گيري شد. سپس با استفاده از داده هاي به دست آمده، شاخص ارزش غذايي تيمارها برآورد گرديد و با هم مقايسه شد. نتايج نشان داد که، در اثر کشت قارچ روي کاه، ميزان پروتئين خام و قابليت هضم آزمايشگاهي افزايش يافت در حالي که بخش ديواره سلولي کاهش نشان داد (P<0.05). هم چنين ميزان مصرف اختياري و قابليت هضم مواد مغذي کاه، پس از رشد ميسيليوم قارچ روي آن، در گاو و گوسفند افزايش معني داري را نشان داد (P<0.05) اما در تيمار سوم، يعني کاه باقي مانده پس از برداشت محصول قارچ، قابليت هضم و ميزان مصرف اختياري روند کاهشي داشت. ميزان ماده خشک و ماده آلي مصرفي و نيز ماده خشک قابل هضم و ماده آلي قابل هضم مصرفي، به ازاي هر کيلوگرم وزن متابوليکي، در گاو بالاتر از گوسفند بود (P<0.05). بالاترين شاخص ارزش غذايي، مربوط به تيمار 2 بود که در تغذيه گاو مشاهده شد در حالي که پايين ترين آن مربوط به کاه باقي مانده پس از برداشت محصول قارچ در تغذيه گوسفند به دست آمد. بر اساس يافته هاي به دست آمده چنين مي توان نتيجه گيري نمود که، عمل آوري کاه گندم با استفاده از قارچ صدفي پلوروتوس فلوريدا، قبل از مرحله ميوه دهي قارچ، سبب بهبود ارزش غذايي مي شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

فضایلی، ح. (1387). قابلیت هضم و مصرف اختیاری کاه گندم عمل آوری شده با قارچ صدفی در گوسفند و گاو. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی), 12(43 (ب)), 523-531. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=77917



Vancouver : کپی

فضایلی حسن. قابلیت هضم و مصرف اختیاری کاه گندم عمل آوری شده با قارچ صدفی در گوسفند و گاو. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی). 1387 [cited 2021June22];12(43 (ب)):523-531. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=77917



IEEE : کپی

فضایلی، ح.، 1387. قابلیت هضم و مصرف اختیاری کاه گندم عمل آوری شده با قارچ صدفی در گوسفند و گاو. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی), [online] 12(43 (ب)), pp.523-531. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=77917.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 456 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی