برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1387 , دوره  12 , شماره  43 (ب) ; از صفحه 495 تا صفحه 505 .
 
عنوان مقاله: 

ارزش غذايي تفاله مرکبات (ليمو و پرتقال) عمل آوري شده با قارچ نوروسپورا سيتوفيلا (Neurospora sitophila)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران
 
چکیده: 

در اين بررسي ارزش غذايي تفاله هاي ليمو و پرتقال عمل آوري شده با قارچ نوروسپورا سيتوفيلا از طريق تجزيه شيميايي، ضرايب هضمي ماده خشک و ماده آلي به روش in vitro، تجزيه پذيري ماده خشک و پروتئين خام به روش in sacco مورد مطالعه قرار گرفت. نتايج بدست آمده بوسيله آزمون t مقايسه شدند. مقادير پروتئين خام، خاکستر خام، ماده آلي، ديواره سلولي و ديواره سلولي بدون همي سلولز براي تفاله ليموي عمل آوري نشده به ترتيب 21.3, 93.8, 6.2, 6.3 و 17.9، تفاله ليموي عمل آوري شده 12.7, 89.4, 10.6, 25.1 و 6.8، تفاله پرتقال عمل آوري نشده 26.1, 94.5, 6.5, 6.8 و 20.3 و تفاله پرتقال عمل آوري شده 18.5, 91.9, 8.1, 23.2 و 15 درصد بود. تفاوت تجزيه شيميايي انجام شده بين نمونه هاي عمل آوري نشده و شده هر دو نوع تفاله در سطح (P<0.01) معني دار بود. ضرايب هضمي ماده خشک و آلي و ماده آلي قابل هضم در ماده خشک براي تفاله ليموي عمل آوري نشده به ترتيب 80.5, 79.3 و 75.5، تفاله ليموي عمل آوري شده 93.5, 91.4 و (P<0.01) 83.5، تفاله پرتقال عمل آوري نشده 82.8, 81.5 و 78.2 و تفاله پرتقال عمل آوري شده 94.5, 91.2 و 86.9 درصد (P<0.01) گرديد. تفاوت در ضرايب هضمي انجام شده بين نمونه هاي عمل آوري نشده و شده هر دو نوع تفاله در سطح (P<0.01) معني دار بود. تجزيه پذيري ماده خشک (با سرعت عبور 0.05) تفاله ليموي عمل آوري نشده 66.3، تفاله ليموي عمل آوري شده 75.2، تفاله پرتقال عمل آوري نشده 68.7 و تفاله پرتقال عمل آوري شده 75.5 درصد بود. تفاوت در تجزيه پذيري ماده خشک انجام شده بين نمونه هاي عمل آوري نشده و شده هر دو نوع تفاله در سطح (P<0.01) معني دار بود. ميزان تجزيه پذيري موثر پروتئين (با سرعت عبور 0.05) براي تفاله ليموي عمل آوري نشده و عمل آوري به ترتيب 12.1 و 73.7 و براي تفاله پرتقال عمل آوري نشده و عمل آوري شده 14.8 و 77.8 درصد گرديد. تفاوت در تجزيه پذيري موثر پروتئين انجام شده بين نمونه هاي عمل آوري نشده و شده هر دو نوع تفاله در سطح (P<0.01) معني دار بود. به طور کلي، عمل آوري تفاله مرکبات با قارچ نوروسپورا سيتوفيلا باعث بهبود غلظت پروتئين، افزايش ضرايب هضمي و تجزيه پذيري موثر پروتئين گرديد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 374
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی