برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1387 , دوره  12 , شماره  43 (ب) ; از صفحه 393 تا صفحه 401 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير استفاده از دانه و تفاله گوجه فرنگي در جيره غذايي بر عملکرد جوجه هاي گوشتي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه آزاد اسلامی، واحد خوراسگان
 
چکیده: 

اين آزمايش به منظور تعيين ارزش غذايي و مطالعه اثرات استفاده از سطوح مختلف دانه و تفاله گوجه فرنگي بر عملکرد جوجه هاي گوشتي انجام شد. دانه گوجه فرنگي در سطوح 6، 12 و 18 درصد و تفاله گوجه فرنگي در سطوح 3، 9 و 12 درصد در جيره جايگزين ذرت و کنجاله سويا شد. ابتدا انرژي قابل سوخت و ساز دانه و تفاله گوجه فرنگي به روش سيبالد تعيين شد. در اين آزمايش از 504 قطعه جوجه گوشتي تجاري (راس 308) به مدت 8 هفته (از سن 1 تا 56 روزگي) به صورت يک طرح کاملا تصادفي در 7 تيمار و 4 تکرار (18 قطعه جوجه در هر تکرار) استفاده شد. در 21 روزگي قابليت هضم ايلئومي پروتئين جيره ها تعيين شد. ميزان انرژي قابل سوخت و ساز ظاهري دانه 3394 و تفاله 2329 کيلوکالري در کيلوگرم و ميزان پروتئين خام آنها به ترتيب 31 و 22.7 درصد بود. نتايج نشان داد که سطوح مختلف دانه و تفاله گوجه فرنگي بر وزن بدن، قابليت هضم ايلئومي پروتئين جيره و در صد لاشه اثر معني داري نداشت. بهترين ضريب تبديل انرژي و پروتئين در سطح 6 درصد دانه و 9 درصد تفاله بوده که با تيمار شاهد اختلاف معني داري نداشتند. جوجه هايي که با دانه و 12 درصد تفاله گوجه فرنگي تغذيه شدند نسبت به تيمار شاهد مصرف خوراکي بيشتري داشتند. جيره هاي حاوي 6 درصد دانه، 3 و 9 درصد تفاله از نظر ضريب تبديل خوراک با تيمار شاهد اختلاف معني داري نداشتند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
Cite:
APA : کپی

چکرایی، آ.، و پوررضا، ج.، و تبعیدیان، س. (1387). تاثیر استفاده از دانه و تفاله گوجه فرنگی در جیره غذایی بر عملکرد جوجه های گوشتی. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی), 12(43 (ب)), 393-401. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=77875



Vancouver : کپی

چکرایی آرش، پوررضا جواد، تبعیدیان سیدعلی. تاثیر استفاده از دانه و تفاله گوجه فرنگی در جیره غذایی بر عملکرد جوجه های گوشتی. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی). 1387 [cited 2021April14];12(43 (ب)):393-401. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=77875



IEEE : کپی

چکرایی، آ.، پوررضا، ج.، تبعیدیان، س.، 1387. تاثیر استفاده از دانه و تفاله گوجه فرنگی در جیره غذایی بر عملکرد جوجه های گوشتی. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی), [online] 12(43 (ب)), pp.393-401. Available at: <https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=77875>.



 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 692 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی